Aquest divendres 14 de febrer s’ha inaugurat, a la quarta planta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, la mostra d’enguany del Creativa’t, aquest cop amb l’obra del fotògraf Jordi Gallego com a protagonista.

En ella, alumnes de segon de batxillerat artístic de l’INS Sant Elm participen en aquest projecte que proposa una exposició ideada, comissariada i produïda per ells mateixos on aprenen, tant de manera teòrica com pràctica, la tasca de comissariat d’exposicions i la producció tècnica que recull totes les necessitats, planificacions i coordinació necessàries, per produir una exposició de manera professional.

L’alumnat ha mostrat el seu agraïment durant els parlaments. A la imatge amb Jordi Gallego i Núria Cucharero.

 

A la inauguració hi ha assistit el propi artista acompanyat de la regidora d’esdeveniments de Ciutat, Núria Cucharero, el director del centre educatiu, Albert Cordonet, les tutores Olga Massaguer i Laura Pumar, i la directora del projecte, Montse Barniol, Cap de Cultura de l’Ajuntament.

Els alumnes del centre han volgut agrair als nombrosos assistents la seva participació en la inauguració. També han explicat que “han après molt” durant tot el procés de comissariat i que els “ha encantat” el projecte. També han volgut agrair a l’Ajuntament el poder participar-hi, que han gaudit molt de “poder experimentar dins el món de la fotografia” i que “hi ha molta feina al darrera”. La seva idea ha estat crear “una muntanya russa de sentiments”.

Jordi Gallego acompanyat de la seva mare, de diversos alumnes de l’institut, les tutores Olga Massaguer i Laura Pumar, i la cap de Cultura, Montse Barniol.

 

Per la seva part, l’autor, Jordi Gallego, ha volgut “felicitar als comissaris” per la feina feta, considerant que tot el projecte “ha estat un gran encert” i que “per mi la cosa ha sortit perfecta”. També ha volgut felicitar a les tutores del curs, a més de destacar que d’aquest projecte “en surt beneficiat un autor local cada any i que serveix per donar-se a conèixer a la ciutat”, i que el projecte ajuda a mostrar “el treball en grup”. També ha donat el seu agraïment a la cap de Cultura de l’Ajuntament.

La regidora, Núria Chucharero, ha destacat que projectes com aquest  són “una mostra del que volem fer des de l’Ajuntament amb el projecte Ciutat d’Art, per potenciar-lo”. També ha recordat que aquesta idea “pel que sabem no es fa enlloc més. De fet ens han vingut a veure des d’altres ciutats de Catalunya per portar aquest projecte educatiu a casa seva”.  La regidora també s’ha mostrat “molt contenta” per la gran quantitat de gent que s’ha acostat fins la inauguració.

A l’acte també hi han assistit els anteriors protagonistes del Creativa’t: Trevor Skinner, Carles Piqueras i Alberto de Udaeta.
La mostra es pot visitar fins diumenge 15 de març lliurement de dilluns a divendres de 10 a 14.30 hores, els dissabtes de 10 a 18 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores, a la quarta planta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

A la imatge: Laura Pumar, Montse Barniol, Trevor Skinner, Carles Piqueras, Alberto de Udaeta, Jordi Gallego i Olga Massaguer .