I després

El fotògraf Jordi Gallego protagonitza la nova exposició del Creativa’t

El divendres 14 de febrer s’inaugura al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, a les 6 de la tarda, la nova mostra que s’emmarca dins la quarta edició del Creativa’t, aquest cop amb una exposició de fotografies de Jordi Gallego sota el nom de “Sentir una imatge”.

Compartiu aquesta història

El divendres 14 de febrer s’inaugura al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, a les 6 de la tarda, la nova mostra que s’emmarca dins la quarta edició del Creativa’t, aquest cop amb una exposició de fotografies de Jordi Gallego sota el nom de Sentir una imatge.

Creativa’t és un projecte que proposa una exposició ideada, comissariada i produïda pels alumnes de segon de Batxillerat Artístic de l’INS Sant Elm i consisteix en mostrar-los, tant de manera teòrica com pràctica, la tasca de comissariat d’exposicions i la producció tècnica que recull totes les necessitats, planificacions i coordinació necessàries, per produir una exposició de manera professional.

A la imatge, els alumnes de batxillerat artístic que faran el comissariat de la mostra d’enguany.

 

El fotògraf valora l’experiència com a “positiva”, comentant que “ha sigut bo per mi i pels alumnes”. “Penso que el més positiu de tot això és que veuen que s’ha de treballar en equip”, explica l’artista.
Sobre la mostra, destaca que la gent que la visiti hi trobarà “el pensar de la joventut, de la gent que puja, dels artistes del demà, el perquè han triat aquestes fotografies meves”.

El Creativa’t compta amb artistes professionals que s’impliquen en el projecte per tal de cedir l’obra que els alumnes escullen per fer el discurs expositiu, a banda d’establir trobades amb els estudiants per donar a conèixer la trajectòria, tècniques, treballs, entre altres.

Les sessions teòriques han comptat també amb visites de l’artista a l’aula, per tal que els alumnes puguin tenir més informació sobre la creació, treball i processos realitzats per part del fotògraf. En les anteriors edicions s’ha comptat amb Trevor Skinner – fotografia-, Carles Piqueras – dibuix- i Alberto de Udaeta – escultura-.

La cap de Cultura de l’Ajuntament, Montse Barniol, durant una de les classes amb els alumnes de l’institut.

 

En la mostra d’aquest any es presenta una selecció d’imatges sota un fil conductor: els sentiments o estats anímics. El treball de les imatges de Jordi Gallego ha suggerit als alumnes treballar les emocions per tal de definir el discurs expositiu. Aquest projecte compta amb les tutores Olga Massaguer i Laura Pumar de l’INS Sant Elm amb la direcció del projecte per part de Montse Barniol, Cap de Cultura de l’Ajuntament.

La mostra es podrà visitar lliurement de dilluns a divendres de 10 a 14.30 hores, dissabtes de 10 a 18 hores i diumenges de 10 a 14 hores, fins el 17 de març, al Monestir de la ciutat. També hi ha un compte d’Instagram, on seguir l’evolució del projecte, que podeu consultar fent clic aquí.

El més llegit

I després