I després

S’ha presentat la nova exposició de l’Espai Carmen Thyssen que s’obre al públic aquest diumenge

Aquest migdia s’ha presentat als mitjans, a l’Hort del Rector del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, la vuitena mostra de l’Espai Carmen Thyssen que porta el nom d’ Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés. Col·lecció Fundació Bancaixa. Col·lecció Carmen Thyssen. S’hi podran veure 46 obres de 21 autors d’un període que va des de finals del segle XIX al 2005.

Compartiu aquesta història

Aquest migdia s’ha presentat als mitjans, a l’Hort del Rector del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, la vuitena mostra de l’Espai Carmen Thyssen que porta el nom d’ Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés. Col·lecció Fundació Bancaixa. Col·lecció Carmen Thyssen. S’hi podran veure 46 obres de 21 autors d’un període que va des de finals del segle XIX al 2005.
En l’acte hi han participat la Baronessa Carmen Thyssen; l’Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; el president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón; la comissària de l’exposició, Pilar Giró; i el gerent i conservador de la Col.lecció Carmen Thyssen, Guillermo Cervera.

D’esquerra a dreta: Guillermo Cervera, Rafael Alcón, la Baronessa Carmen Thyssen, Carles Motas i Pilar Giró.

Guillermo Cervera ha destacat que per la Fundació “és un gran orgull i un honor, una alegria, tornar a ser aquí, obrir una nova exposició” destacant que no han volgut esperar a obrir el futur Museu Thyssen de Sant Feliu per començar a crear col.laboracions, com la realitzada en l’actual mostra, amb la Fundació Bancaixa.
Per la seva part, la Baronessa Carmen Thyssen, ha recordat que “de la mà de Sorolla podrem fer un recorregut de gairebé un segle de pintura valenciana, veurem el món des de múltiples perspectives amb Picasso, i Valdés ens mostrarà que l’art és molt més que una imatge i que el diàleg amb el passat és imprescindible per poder entendre’l”.
El president de la Fundació Bancaixa ha afirmat que “és una satisfacció que la selecció realitzada entre les obres mestres de la nostra col·lecció, integrada per més de 2.800 obres, protagonitzin l’exposició d’aquest any a l’Espai Carmen Thyssen, i poder apropar obres d’artistes imprescindibles en la historia de l’art als milers de visitants que cada estiu rep Sant Feliu de Guíxols”.

L’Alcalde de la Ciutat, Carles Motas, ha recordat que “durant l’anterior mandat vam aprovar la licitació del projecte executiu del Thyssen. Crec que és una molt bona notícia per la ciutat. Properament coneixerem quin serà l’equip que ho impulsarà, per tal de començar posteriorment les obres”. L’Alcalde ha afirmat que la intenció de L’Ajuntament és que les obres del futur Museu Thyssen “comencin aquest proper any” i ha recordat que el proper 15 de juliol ja es tanca el termini de presentació d’aquestes propostes, de les quals se’n seleccionaran cinc.
Motas també ha volgut mostrar el seu agraïment “a la bona feina i col·laboració de totes les persones i entitats, en especial als responsables de la Fundació Bancaixa i, com no pot ser d’altra manera, a la baronessa Sra. Carmen Thyssen, per la generositat demostrada, avui i sempre”.

La comissària de la mostra, Pilar Giró, ha volgut posar èmfasi en que “sempre s’ha posat de relleu el caràcter pedagògic de l’Espai Carmen Thyssen, per això es va iniciar plantejant exposicions en les que la pintura catalana ha estat posada en context amb la pintura internacional”. També ha destacat que “s’ha volgut mostrar al públic que comptar amb una col.lecció tan excepcional com la Col·lecció Carmen Thyssen, ens obre les portes al diàleg amb col·leccions d’institucions culturals de reconegut prestigi internacional”.

Després de la trobada amb els mitjans, s’ha realitzat una visita guiada a l’exposició.

La mostra es podrà visitar a partir d’aquest diumenge 30 de juny en els següents horaris:

Del 30 de juny al 14 de juliol:
De dilluns a divendres de 10 a 13 i de 16 a 19 hores.
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 20 hores.

Del 15 de juliol al 8 de setembre:
De dilluns a diumenge d’11 a 21 hores.

Del 9 de setembre al 13 d’octubre:
De dilluns a divendres de 10 a 13 i de 15 a 18 hores.
Dissabtes i diumenges de 10 a 20 hores.

Els preus són els següents:

Entrada general: 7 €. Entrada reduïda: 5 €. Entrada infantil, de 6 a 12 anys: 3 €.
Grups de més de 25 persones: 5 €

Podreu consultar tota la informació sobre les visites guiades i activitats complementàries al web de l’Espai Carmen Thyssen clicant aquí.

 

 

 

El més llegit

I després