I després

S’ha presentat la nova exposició de l’Espai Carmen Thyssen que s’inaugura avui divendres a les 8 del vespre

La mostra és d'escultures i porta per títol "Entre obres. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen". En formen part un total de 27 artistes contemporanis, en un joc amb 24 diàlegs amb peces de la col·lecció de la baronessa

Compartiu aquesta història

L’Espai Carmen Thyssen presenta l’exposició d’escultures “Entre obres, diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen“, una mostra que s’estén del 5 de juliol fins al 24 d’octubre de 2024, al Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

Estan presents en aquesta exposició un total de 27 artistes contemporanis, en un joc amb 24 diàlegs amb peces de la col·lecció de la baronessa. Quatre escultures de les exposades formen part ja de la col·lecció Carmen Thyssen.

A la roda de premsa hi han assistit Guillermo Cervera de la Fundació Thyssen; l’exconseller Ferran Mascarell; el Diputat delegat de Cultura de Girona, Jordi Camps; la comissària de l’exposició, Pilar Giró; l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas; el primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz i diverses autoritats de l’Ajuntament de Sant Feliu.

Giró ens explica quin és l’objectiu d’aquesta exposició.

Per la seva banda, l’alcalde, Carles Motas ha explicat que “l’inici de la reforma del Monestir es preveu a finals de març de 2025”. A més, ha afegit que el Museu Thyssen, també serà un centre Cultural i tindrà una escola de Bellas Arts”.

Aquesta és la primera exposició de l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols íntegrament d’escultura, per bé que vinculades a obres pictòriques de forma digital.

Els visitants es trobaran amb les escultures i al seu costat hi veuran un element identificador que possibilita el diàleg entre artistes, peces i relats. A través del web www.espaicarmenthyssen.com o a través d’una publicació magazine s’estableix la connexió textual, i en breu s’implementarà també una connexió en format podcast.

Aprofundint en la idea, l’exposició es mou en els dos espais que dibuixen l’escenari híbrid del segle XXI: d’una banda, l’univers físic i tangible de les escultures i les instal·lacions presents a l’exposició i, de l’altra, l’univers líquid i digital on s’allotgen les imatges dels quadres que s’han seleccionat per al diàleg.

Es tracta d’una exposició que mostra un relat entre obres d’artistes locals, nacionals i internacionals, cedides en préstec gratuït, provinents de la Col·lecció Carmen Thyssen, de la Fundació La Caixa, del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, de Chillida Leku, d’Opera Gallery Madrid, del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i del taller dels mateixos artistes.

Els artistes que formen part de la mostra son: Nei Albertí, Manel Álvarez, Alfonso Alzamora, Ricardo Campos, Rosa Rosell, Josep Canals, Eduardo Chillida, Xavier Corberó, Xavier Escribà, Sílvia Gubern, Cristina Iglesias, Eva Lootz, Manel Marzo-Mart, Gerard Mas, José Luis Pascual, Enric Pladevall, Miquel Planas, Jaume Plensa, Pepa Poch, Juan Miguel Quiñones, Samuel Salcedo, Susana Solano, Alberto de Udaeta , Manolo Valdés, Pilar Viviente.

Coincidint amb la inauguració de la nova exposició de l’Espai Carmen Thyssen, aquest divendres a les 8 del vespre, també s’inaugura l’Arc de Sant Benet amb la Colla Gegantera Ganxona. I tant dissabte com diumenge l’exposició té entrada gratuïta.

Trobareu més informació a espaicarmenthyssen.com

El més llegit

I després