I després

S’acomiada l’edició més exitosa del Festival de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols amb més de 42.000 espectadors

El concert d’aquesta nit al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, amb Paniagua, Gibril i Burruezo, que presenten a les 21.00 hores Trobadors de les 3 cultures. La màgia d'Al Andalus, acomiada l’edició més exitosa del Festival de Porta Ferrada, que enguany ha arribat a la seva 57 edició.

Compartiu aquesta història

El concert d’aquesta nit al Monestir de Sant Feliu de Guíxols, amb Paniagua, Gibril i Burruezo, que presenten a les 21.00 hores Trobadors de les 3 cultures. La màgia d’Al Andalus, acomiada l’edició més exitosa del Festival de Porta Ferrada, que enguany ha arribat a la seva 57 edició.

Un total de 42.380 espectadors, un 10% més que l’any passat, han fet que s’assoleixi el 85% d’ocupació, tancant amb números de rècord el cicle de 6 anys sota la direcció de TheProject, empresa que va agafar el repte de tirar endavant un Festival de i per a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols i que en aquests anys ha anat creixent fins a arribar a assistències de públic cada cop més nombroses i amb una llista de concerts i artistes de primeríssima línia.

De la trentena d’espectacles programats als diferents espais, s’ha assolit un nou record amb 15 produccions que han penjat el sold out: La Resistencia, Hem de parlar nene, Manolo García, God Save the Queen, Grease Reloaded, El Pot Petit, Jordi Savall & Carlos Núñez, Patti Smith, Manuel Carrasco, Marea, New Order , Solistes Covent Garden, Joan Baez, Melendi i Beret.
Cal destacar que el festival d’humor Singlot, dirigit per Andreu Buenafuente i coproduït per El Terrat i TheProject, també ha assolit els millors registres en la seva 5ª Edició.

El Porta Ferrada compta amb un seguit d’activitats paral·leles, com ara dues exposicions al Monestir: Poetes desafectes, excèntrics remers, amb pintures, dibuixos i escultures de Manolo García, que gràcies a l’èxit obtingut ha estat prorrogada fins l’1 de setembre, i l’exposició de fotografia d’Antonio Jesús García “Che” A Compás, on el fotògraf d’Almeria ha captat l’essència del flamenc en instantànies.

També han tingut bona acollida els 11 concerts a la zona Village, que com a punt de benvinguda ha mantingut l’exclusiva programació avant concert, reforçada amb sessions de DJ after-show.
El regidor responsable del Festival a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, ha expressat que “com ja vam poder valorar en la passada edició amb l’estudi d’impacte econòmic, encarregat a una empresa externa especialitzada, aquest festival té una gran repercussió a l’economia local de la ciutat, i també de la comarca, a banda de ser un gran element de promoció de la ciutat.”

El director de la productora TheProject i del Festival, Iñaki Martí, afirma que “es tanca un cicle sota la direcció de la nostra productora que ha aconseguit situar el festival a l’agenda cultural estival de milers de persones sense perdre l’esperit de la programació singular que vam heretar ara fa sis anys”.

Per la seva part Albert Mallol, director artístic, ha comentat que “hem estat capaços de crear nou públic pel Festival sense perdre la seva essència forjada al llarg de 57 edicions. Nits memorables dels concerts exclusius com Patti Smith, Joan Baez, New Order o Melody Gardot, i on hem pogut gaudir de delicatessen com Jordi Savall-Carlos Núñez, Ólafur Arnalds o l’estrena de Noé del Malandain Ballet de Biarritz, entre d’altres exquisides propostes”.

Des de l’organització es vol agraïr als patrocinadors i institucions el seu suport i aplaudir, un any més, la “tasca enorme” de l’equip de voluntaris.

El més llegit

I després