I després

MOTAS DIU QUE NO GOBERNARÀ PER LA XARXA

Compartiu aquesta història

Fa un dies, en una conversa amb l’alcalde per plantejar l’inici del nostre espai “Línia amb l’alcalde”, preguntàvem a Carles Motas quines altres vies preveia per canalitzar les queixes, suggeriments i la comunicació amb els ciutadans. La resposta fou que els canals tradicionals i, preferentment, la comunicació verbal entre el ciutadà i els membres del consistori.
Fa uns anys, quan els ciutadans es varen abonar a utilitzar les xarxes socials per expressar les seves demandes i denúncies. L’alcalde d’aleshores, Pere Albó, va preferir no obrir un perfil ateses les batusses que en un web local (infoguixols) es produïen al peu de cada notícia per aquelles dates.
Amb l’arribada de Joan Alfons Albó i la seva disposició a obrir un perfil a través del qual anar incorporant diversos posts sobre la gestió que s’anava realitzant, molts ciutadans en feien un bon ús però d’altres aprofitaven l’ocasió per iniciar interminables discussions en calent que anaven pujant de to i sovint desembocaven en enfrontaments entre defensors i detractors mentre l’exalcalde feia mans i mànigues per donar explicacions sense perdre mai les formes.
Una part dels qui s’havien abonat a intervenir en l’esmentat perfil s’han queixat que l’actual no segueixi el mateix mètode.
Arrel dels comentaris, el passat cap de setmana Carles Motas va publicar un post a través del qual va comunicar que el Facebook no es contempla com la via interactiva oficial de comunicació, tot i que s’hi penjaran notícies de l’activitat municipal.
Enceta l’escrit posant com a exemple de gestió el desencallament de les obres als carrers Boera i Santa Magdalena, que subratlla que ha estat possible “gràcies al treball i la constància” de l’actual govern afegint que “la ciutat no es pot governar de manera virtual”, opció que considera “una frivolitat i una temeritat” atès que “els problemes no es resolen virtualment” i ho remata dient que “s’han d’afrontar de cara a cara i en la vida real”.
A continuació apunta que la porta del seu despatx resta “sempre oberta per atendre personalment a tothom” i que, actualment, la seva dedicació al Facebook no pot ser diària ja que “els problemes per solucionar de manera real i efectiva a la ciutat són innumerables”.

El més llegit

I després