I després

El proper dissabte 2 de setembre es presenta el llibre “La perplexitat” de Jordi Graupera

És la primera proposta de la programació cultural Tardor 2023 que acaba de presentar la Casa Irla de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

El proper dissabte 2 de setembre a partir de les 7 de la tarda a La Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols, es fa la presentació del llibre “La perplexitat” de Jordi Graupera.

Una de les veus més interessants del pensament filosòfic i polític català. Un destil·lat de la lliçó política i vital més important apresa durant deu anys a Nova York. La perplexitat és un llibre sobre el moment en què dos grups humans, o dues persones, són incapaços de comprendre’s i es queden perplexos davant les esperances dels altres. Per explicar-ho s’hi barregen tres eixos. El primer, l’experiència de deu anys de viure a Nova York —el període d’Obama a Trump—, amb la descripció de les quotidianitats, la gent i la vida a Nova York i als Estats Units. El segon, la política i la història a partir d’escenes concretes, realitats culturals concretes, polítics concrets. I el tercer, les reflexions interiors de l’autor, amb referències al passat, als dubtes, a les esperances i als fracassos, a les lectures i als fets que ens fan créixer, a la perplexitat mateixa.

Serà la primera activitat de la programació cultural Tardor 2023 de La Casa Irla, en la qual celebraranel centenari del cinema amateur 1923-2023 gràcies a l’AFIC amb diverses projeccions i la xerrada d’Albert Beorlegui sobre bandes sonores.

Projectaran el Premi Gaudí 2023 a millor pel·lícula per televisió, que parla de Xirinacs i, uns reportatges de Ferran Massanas.

Presentaran els llibres dels periodistes Tura Soler i Jordi Grau; també el Premi Néstor Luján de novel·la històrica d’enguany sobre Gaudí; i, entre d’altres, també parlaran de llibres de poesia, de filosofia, d’una nova guia sobre senders de la Costa Brava o sobre el Deep State espanyol.
També hi tindrà cabuda el llibre musical de Jaume Garcia i Josep Taberner dels Amics de la Música dels Anys 60’s, Toni Strubell oferirà una conferència sobre l’estat de la cultura i la llengua catalanes; i el ganxó Marc Sàbat oferirà la seva màgia.

D’altra banda, gràcies a la col·laboració d’Aleph, oferiran dues exposicions de tardor: una pòstuma i d’homenatge al recent desaparegut Carles Bros, i l’altra, de les fotografies de Teresa Fargas.

Per últim, comptaran amb l’espectacle teatral “La primera” de Joan Valentí i David Pintó, sobre la figura de Nativitat Yarza, qui fou la primera alcaldessa de Catalunya.

Trobareu tota la informació a www.irla.cat

El més llegit

I després