I després

El pressupost de SFG pel 2012 serà de 27 milions d’euros

Compartiu aquesta història

El pressupost que en un termini de quinze dies aprovarà l’Ajuntament de Sant Feliu serà de 27.163.873 d’euros, un 7.46% menys que el pressupost inicial del 2011, i un 21% menys que el tancament final dels comptes de l’any passat.

Tot i que es reordenen les prioritats, que es revisen totes les despeses i que s’ajustin els serveis, amb l’interès de mantenir-los, les dotacions a polítiques educatives i l’atenció social es mantenen als mateixos i fins i tot augmenten les partides per tal de garantir-los malgrat que les administracions superiors els estan deixant de cobrir.

La regidora d’Hisenda, Dolors Ligero (CiU), i el regidor de Planificació i Urbanisme, Joan Vicente (PSC), els van presentar dimecres als mitjans com a rigorosos, austers i realistes afegint que es renegocien a la baixa els costos de les empreses de serveis públics mantenint la qualitat, es genera un estalvi en el capítol de personal (revisant complements i anulant hores extres) i es rebaixen en un 8 % global les retribucions als càrrecs electes. També es va apuntar que, a dia d’avui l’endeutament de l’Ajuntament es manté en un 62%, 13 punts per sota del màxim permès (75%).

Inversions

L’Ajuntament incrementa gairebé un milió d’euros (925.000) la política d’inversions, que puja un 36.56% respecte l’any anterior. L’import total se situa a la vora dels 3.6 milions d’euros. Les inversions es fan per crear valor als indrets, i que per elles soles promoguin nova inversió.

Les inversions més importants són:

  • Plaça del Puig i entorn del barri del Puig.
  • Placeta de Sant Joan. L’Ajuntament reforma íntegrament aquest emblemàtic espai, eliminant la tarima-transformador elèctric (que se situa a dins de l’antic hospital) i fent tota una plaça per al gaudi de les persones a peu pla.
  • Xarxa de clavegueram dels veïns de Sant Pol
  • Reforma de l’escola de Música (unió de les dues fases en una de sola)
  • Quarta planta del Monestir. L’Ajuntament preveu arranjar la quarta planta del Monestir, la més alta, per tal d’ubicar tot el projecte de Museu d’Història de la Medicina i la Salut Rural.
  • Condicionament i habilitació del Palau de l’Abat com a seu de l’Espai Carmen Thyssen, per poder portar l’exposició pictòrica d’obres de qualitat ja des d’aquest mateix estiu.
  • Arranjament de diferents carrers, amb l’intent de fer més còmoda i habitable la ciutat.

L’Ajuntament considera prioritària l’educació i l’atenció social augmentant les aportacions municipals, els impostos directes pugen un 10.24%, motivats per l’aplicació del Reial Decret de l’Estat que obliga els Ajuntaments a augmentar el 10% i els ingressos per taxes i preus públics pugen un 5,79%,

La intenció és donar suport a elements singulars com el Festival de la Porta Ferrada, el futur espai Carmen Thyssen i l’exposició d’estiu, la remodelació del conjunt monumental del monestir, el Carnaval, les Vies Verdes, el Tinglado, Festa Major, el Festival i el Mercat del Mar, i totes aquelles iniciatives que aportin singularitat i notorietat en termes de qualitat. Asseguren que el pressupost vetlla per tal que els elements singulars i propis s’entenguin com un actiu que cal potenciar, ja que són fonamentals en la promoció que aporten valor i públic. Són, per tant, una de les apostes a les quals l’Ajuntament dóna prioritat, com a elements estratègics clau per encarar les dificultats que viu l’economia en aquests moments.

 

El més llegit

I després