I després

El Museu d’Història prepara una mostra sobre com ha canviat la societat guixolenca

Compartiu aquesta història

A partir del proper 28 de juliol la seu principal del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols de l’Antic Hospital oferirà una ambiciosa exposició que vol reflexar  l’evolució de la societat de la nostra ciutat.

Aquesta mostra, que serà de llarga durada,  vol fer reflexionar i entendre els canvis en el món global a partir de l’estudi del cas concret de Sant Feliu de Guíxols entre ara i 200 anys enrere.

Gràcies als Tallers d’Història i a les recerques recents del propi equip tècnic del Museu d’Història s’ha aconseguit traçar aquesta mostra  que aprofundeix en les etapes i canvis en la societat guixolenca des dels anys 1990.

Es tracta d’una mirada calidoscòpica a la transformació de Sant Feliu des de 4 punts de vista:

La badia, la societat industrial, la Costa Brava i les famílies ganxones.

També hi haurà espai pels personatges més destacats de la nostra ciutat com el  músic Juli Garreta, els polítics Pere Caimó i Josep Irla, l’escriptor Agustí Calvet “Gaziel” i el científic i mecenes Rafael Patxot.

A l’exposició es podrà veure, per primer cop, alguns elements recuperats com per exemple una bandera catalana brodada per noies col·laboradores del Centre Català de Sant Feliu de Guíxols el 1900 o algunes maquetes navals de l’industrial Pierre Perdrieux, el primer estranger dedicat al suro a la nostra ciutat. a mitjans del s.XIX.

Aquesta exposició s’obrirà el proper dia 28 de maig i es podrà visitar cada dia tant al matí com a la tarda, amb visites guiades els dissabtes 12 i 26 d’agost al vespre.  

El més llegit

I després