I després

Guíxols des del Carrer demana solucions per  fomentar l’habitatge social

Compartiu aquesta història

La formació assegura que, segons dades de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, a Sant Feliu de Guíxols hi ha 126 pisos buits que són propietat de grans tenidors. El partit explica que la normativa vigent permet obrir un expedient per a l’expropiació temporal d’aquests immobles per tal de destinar-los a ús social.

Diuen els morats que aquesta acció l’han reclamat sense èxit al govern municipal.

En Comú Podem alerten de nou sobre la falta d’habitatge assequible a la ciutat i recorden que en els darrers anys s’ha reduït, considerablement, el nombre d’habitatges que es destinen a lloguer per a tot l’any, ja que ha crescut el parc de lloguers turístics, amb més d’un miler d’habitatges destinats a aquest negoci, cosa que dificulta, segons els morats, trobar pis per viure a la ciutat.

Amb tot Guíxols des del carrer, reclama al govern municipal que limiti les llicències de pisos turístics i que més enllà de les bones intencions, tiri endavant la promoció d’habitatge públic al solar de l’antiga Traschler o reconvertint els antics hotels Mediterraneo i Regente en habitatge dotacional.

Justament fa uns dies, en una entrevista a Ràdio Sant Feliu, l’alcalde de la ciutat Carles Motas, va anunciar que en els propers mesos espera desbloquejar l’adquisició del solar de l’antiga fàbrica Traschler per tirar endavant la promoció d’habitatge públic.

El més llegit

I després