I després

El Museu d’Història participa en la reunió institucional de la xarxa de museus gironins

L'ens busca treballar de manera mancomunada entre tots els museus que en formen part, a través de projectes que abasten diversos àmbits

Compartiu aquesta història

El 24 de maig es va celebrar a Castelló d’Empúries la reunió institucional de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona en la qual hi va participar el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols que en forma part.

Ha varen assistir l’alcalde, Carles Motas, qui va intervenir en l’acte, i també la directora del museu de la ciutat, Sílvia Alemany. Entre les qüestions que es varen tractar hi havia l’actuació feta l’any passat amb la creació de la nova seu del museu de la nostra ciutat situada a l’Antic Hospital.

Sílvia Alemany explica que des d’aquesta xarxa es busca treballar de manera mancomunada en diversos àmbits.

Alemany també destaca que aquesta xarxa ha estat pionera en el referent a l’accessibilitat ja que “ha creat un programari que s’ha assumit des de la Generalitat i s’ha estès a tot Catalunya” i que serveix per analitzar l’accessibilitat a aquests espais. Durant la trobada es va aprovar el pla d’actuacions fins l’any 2027 i es va donar llum verda al pressupost de la xarxa, que puja fins als 970.000 euros aquest any.

També es va presentar el nou Pla d’Actuacions pels propers 4 anys, del qual en destaquen les millores en la gestió dels actius patrimonials dels museus membres, l’increment del nombre i la diversitat dels públics objectius que participen en les pràctiques de les propostes de valor, garantir l’accessibilitat universal i millorar la qualitat i l’impacte de les seves experiències, entre altres qüestions.

La trobada va estar presidida per la consellera de Cultura en funcions, Natàlia Garriga; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i l’alcaldessa de Castelló d’Empúries, Anna Massot, i es va celebrar a la Capella de Santa Clara de Castelló d’Empúries. També hi varen participar la directora general del Patrimoni Cultural de la Generalitat i de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, i els alcaldes i titulars dels vint-i-sis equipaments museístics que formen part de la xarxa.

El més llegit

I després