I després

Tots per Sant Feliu destaca l’aprovació de les subvencions per la reforma d’habitatges per lloguer social al Ple d’ahir

Compartiu aquesta història

Durant el Ple Municipal celebrat anit a l’Ajuntament de Sant Feliu, es varen aprovar les bases per poder subvencionar obres de reforma en habitatges que estiguin sense us, per poder-los destinar a lloguer social.

Segons explica el regidor d’Urbanisme per Tots per Sant Feliu, Josep Saballs, amb aquesta acció es vol dotar a aquests habitatges amb un màxim de 5.000 euros per llar, perquè els seus propietaris hi puguin fer obres per obtenir les condicions d’habitabilitat.

Segons destaca Saballs, la condició per rebre aquest ajut és que, un cop l’habitatge estigui reformat, se l’inclogui a la borsa de lloguer social que es gestiona des de l’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació de Sant Feliu.

El regidor afirma que aquesta és “una bona oportunitat per als propietaris que no tinguin la capacitat econòmica per afrontar ells sols aquesta despesa”. Durant el Ple, també es va aprovar la dotació econòmica per fer front a aquesta subvenció amb un import de vora 15.000 euros.

D’altra banda, Saballs també destaca l’aprovació en el Ple d’ahir de la modificació de l’ordenança fiscal sobre la taxa de la zona blava, la creació de la zona verda i del tiquet per a ús comercial. Així ens ho explica.

El regidor recorda que aquesta zona verda és per a persones que paguen a la nostra ciutat l’impost de vehicles de tracció mecànica i també per a persones empadronades a Sant Feliu però que tenen el seu vehicle en format de leasing o renting. També se’n poden beneficiar les persones que treballen o tenen negocis a Sant Feliu. El regidor explica que el cost d’aquesta zona verda serà de 0.50 euros per dia amb una estada màxima de 2 dies. En el Ple també es varen aprovar les zones verdes dels barris, “que tenen cost zero per als veïns de l’entorn”.

Saballs conclou recordant que també es va esmenar el Pla de Sequera aprovat a nivell municipal, en el qual es varen recollir els increments de població que pateix la ciutat durant l’estiu per justificar els increments de consum d’aigua i així no rebre cap sanció de l’Agència Catalana de l’Aigua. Durant el punt també es va aprovar no tancar les fonts públiques per tal que les persones en situació de vulnerabilitat les puguin fer servir.

El més llegit

I després