I després

El Festival Porta Ferrada 2023 de Sant Feliu tanca amb gairebé 60.000 espectadors

Porta Ferrada, torna a ser el festival amb més espectacles i espectadors de la Costa Brava amb 73 espectacles i prop de 60.000 assistents

Compartiu aquesta història

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols tanca l’edició 60+1 amb un balanç extraordinari, el festival degà de Catalunya ha acollit espectacles i concerts de qualitat, en el marc d’unes instal·lacions idònies pel bon desenvolupament del festival.


El Guíxols Arena, convertit en l’auditori a l’aire lliure amb més capacitat, 3.700 espectadors amb seient i 5.000 en la seva versió mixta. L’Espai Port i la seva proximitat al mar, l’Església del Monestir seu del cicle de clàssica, el Teatre Auditori Municipal, el Jardí de la Casa Trachsler i la Terrassa Fènix de la sala Las Vegas fan de Porta Ferrada un festival únic que expandeix cultura per tots els racons de Sant Feliu de Guíxols.
Albert Mallol, director artístic del festival, es mostra enormement satisfet per aquesta xifra rècord.

A l’hora de passar balanç, les bones vibracions ja van començar ben aviat amb l’èxit aclaparador del Festival Salat (dedicat a l’humor i la comèdia) i que va omplir de somriures la ciutat amb noms com Berto Romero, Martita de Graná, Bruno Oro, Leo Harlem i que va poder gaudir de l’última representació a Europa de Les Luthiers en la seva gira de comiat dels escenaris de tot el món.

Segons explica Mallol, “ha estat l’edició més llarga dels Festivals”.

Han desfilat artistes com Pink Martini, Xavier Rudd, Ludovico Einaudi, Ben Harper, Pat Metheny, Earth Wind & Fire Experience by Al MacKay, Crystal Figthers, Jethro Tull, Michel Camilo & Tomatito, Jorge Drexler, Niña Pastori, El Barrio, Crystal Figthers, Rodrigo Cuevas+Baiuca, La Pegatina+Macaco o Fangoria+Nancys Rubias, molts d’ells exclusius i amb el cartell d’entrades exhaurides.

A més de les incorporacions de darrera hora d’artistes com Carlos Rivera, Rozalen, Sopa de Cabra o el doble concert dels Amics de les Arts i The Tyets, que tancava el Festival, i que finalment es va haver de suspendre a causa de la pluja.

Les xifres son històriques en la seva edició 60+1.

El Guíxols Arena i el seu village es consolida com el punt de trobada de l’estiu cultural al sud d’Europa. 13 concerts en exclusiva, 15 artistes internacionals i 25 produccions catalanes.

El més llegit

I després