I després

El col·lectiu del 15M de Sant Feliu ha marxat del passeig però continua la lluita

Compartiu aquesta història

Els integrants de la mobilització 15M que han estat acampats en senyal de protesta durant setmanes al passeig dels Guíxols, varen marxar fa uns dies deixant una pancarta en la qual notificaven que es traslladaven a les nostres consciències.

Però aquesta marxa només és un primer pas per a noves estratègies que detallen en la nota de premsa que han distribuït als mitjans de comunicació que reproduïm textualment:

Moltes coses han passat des del 15 de març de 2011. Una de les més importants ha estat que la ciutadania, en un exercici legítim de democràcia, hem recuperat els carrers i places de viles, pobles i ciutats com un espai de reivindicació i de diàleg. Madrid foren els primers, els seguiren Barcelona i centenars d’altres iniciatives, escampades per la península i més enllà de les nostres fronteres.

Mostraren de forma pacífica però inequívoca la seva indignació. Indignació per un sistema polític, econòmic, social i judicial que ja fa temps que no ens representa. Un món legal però injust, sense cap tipus d’ètica ni moral que potencia i justifica valors com ara la desigualtat, la insostenibilitat del mediambient, la discriminació i la violència.

Aleshores, les tendes de campanya que, de forma no premeditada, s’escamparen per parcs, passeigs i places de tot arreu es convertiren en un símbol d’aquest malestar, un símbol de lluita i de voler canviar les coses. Entre elles, l’Acampada Guíxols va treure les seves arrels al Passeig del Mar. Hem estat més de tres setmanes treballant per tal que l’Acampada sigui un punt de trobada, de diàleg, de difusió i de comunicació tant a nivell del nostre municipi com de relació amb d’altres iniciatives similars.

Molt possiblement ja heu participat de les nostres activitats amb xerrades, debats, concerts gratuïts, cassolades, videofòrums, assemblees o les més de 1300 signatures recollides d’acord al nostre manifest.

A l’assemblea del dimecres 15 de juny, es va decidir que era hora de desmuntar l’Acampada del Passeig del Mar. Les acampades, com a símbol ja formen part de la nostre història personal com individus i del nostre imaginari col·lectiu com a país. Creiem que és hora que traslladem l’acampada a les nostres consciències; que siguin la nostre àncora, el nostre símbol davant un món que sentim que no ens agrada, que ens indigna i que volem canviar.

A partir d’aquest escrit us volem fer partícips de la nostre decisió. Creiem que ha arribat l’hora de passar a un nou nivell de treball més orientat a les propostes concretes, més centrat en el nostre món local però sense deixar de banda les propostes globals que es puguin anar generant. Volem començar a estructurar-nos a partir de comissions de treball aprofitant l’impuls que han suposat les acampades per tots nosaltres.

Volem mantenir els dimecres i diumenges de les 20 a les 22 hores com espais d’assemblea, traslladant-nos al barri de Vilartagues (encara hem de definir la ubicació, ja us anirem informant). Moltes gràcies a totes i tots per les diferents mostres de suport que l’Acampada ha anat rebent, sense vosaltres no hauria estat possible. Això no s’acaba aquí, tot just estem començant a caminar. Caminem junts?

Per contactar: Blog: http://acampadaguixols.wordpress.com/
Twitter: #acampadaguixols
Mail: acampadaguixols@gmail.com
Facebook: acampadaguixols sfg

El més llegit

I després