I després

DUES GANXONES PRESENTEN EL TREBALL “VALOR HUMÀ”

Compartiu aquesta història

Anna Viñas ha viscut a i treballat a Platja d’Aro, però des de fa 18 anys va traslladar la seva residència a Sant Feliu de Guíxols, és educadora social i treballa en el departament de Serveis Socials de l’ajuntament de Platja d’Aro. Pilar Poyatos també treballa a Platja d’Aro, dirigint el Centre Cívic des de fa més de 25 anys i també resideix a Sant Feliu de Guíxols des de fa gairebé 20 anys.

Plegades, són les autores de “Valor humà”, una recerca participativa realitzada per l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el Grup de Recerca, Innovació i Anàlisi Social (GIAS) de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. Aquesta investigació es fonamenta en la validació d’un model de treball que anomenem relacional-vincular i que és un model d’atenció a les persones i a la comunitat reeixit per una metodologia concreta que millora la qualitat de vida de les persones, tant dels professionals que el vehiculen com dels ciutadans que en són protagonistes, a títol personal o com a comunitat, perquè els dona més eines personals, millora la seva autopercepció i elimina factors de risc en les seves vides. Aquesta recerca confronta l’experiència pràctica de la posada en marxa d’un model a proves sistemàtiques i científiques per obtenir evidències empíriques que validin aquest model de treball.

Al municipi de Castell-Platja d’Aro porta molts anys aplicant aquest model i volia saber quins efectes ha tingut en la qualitat de vida de la població.

Es publiquen dos llibres amb el Servei de Formació i Gestió del Coneixement Especialitzat del gabinet tècnic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. El primer, “Valor humà: El model relacional vincular en el treball socioeducatiu a Castell-Platja d’Aro”, que forma part de la col·lecció Serveis Socials, de transmissió de coneixement, inclourà els resultats de la recerca, els pilars metodològics i conceptuals del model d’intervenció i elements de transferència. El segon és de la col·lecció Lectura Fàcil, i explica com es treballa als serveis del municipi amb aquest model, i com el ciutadà també és Valor Humà. I també escriuran una guia metodològica.

La presentació es farà al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro el divendres 13, al matí dirigida a professionals de 9h. a 14h. i a la tarda serà oberta al públic en general de 18h. fin les 21:30h.

Podeu consultar els següents arxius per a més informació:

VALOR HUMÀ

Ciutat nova_CAT_26_29 Valor Huma

 

El més llegit

I després