I després

5 NOTÍCIES, 5 IMATGES DEL BAIX EMPORDÀ

Compartiu aquesta història

TALLER DE CUIR
Aquest dimecres 11 d’abril a les 15h de la tarda a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro, treballarem amb pell per fer un Midori (quadern on apuntar les nostres coses o transportar documents) i un moneder. Amb l’ús de tècniques per cosir, tècniques de relleu i acabats amb fil encerat. També decorarem amb alguna peça metàl·lica de marroquineria per donar un acabat més bonic al nostre treball. A càrrec de Verónica Schuvab. Per realitzar les inscripcions cal enviar un correu electrònic indicant nom, cognom i número de telèfon a bmr@platjadaro.com
Places limitades. Cost del Curs: 6 euros · Cost del Kit: 20 euros.
Els assistents han de portar el material bàsic: llapis, goma, regla, taula de tall.

 

NOVA MARCA PER REFORÇAR MÉS VARIETATS DE PEIX A PALAMÓS
La Confraria de Pescadors de Palamós i l’Ajuntament han tornat a unir esforços per crear una marca identificativa i específica per potenciar la comercialització del peix fresc, a la qual també volen sumar restauradors, peixaters i escoles del municipi. Una aposta que beu d’iniciatives d’èxit com ara la marca Gamba de Palamós. Aquesta nova certificació, de la qual preveuen tenir les bases enllestides aquest any, se centraria a prestigiar i promocionar les espècies que tenen menys valor en el mercat però que presenten propietats gastronòmiques interessants. Així, es vol potenciar el coneixement d’espècies com ara la canana, la maire, la melva o el pop blanc, per posar alguns exemples. La nova marca, que probablement portarà el nom de Palamós Peix, que està en fase d’elaboració, també es vol centrar molt en les escoles, perquè incorporin en els menús peix de Palamós.

Aquest treball es va iniciar fa uns dos anys i ara ha pres un impuls definitiu, fet que pot portar a materialitzar-lo a mitjà termini. Una de les coses que pretenen aconseguir “és anar més enllà de la gamba, marca totalment consolidada, i ajudar a incorporar a les cartes dels restaurants i tavernes altres espècies que no tenen un valor econòmic tan important com el de la gamba, però que sí que presenten uns grans valors gastronòmics i alimentaris”. Més informació a diari El Punt Avui.


XERRADA SOBRE CONSUM CONSCIENT

Aquest dijous de 18h a 20h al Centre Civic Vicenç Bou de Platja d’Aro, taller pràctic sobre Residu Zero. Com podem reduir la gran quantitat de residus que generem? Iniciem el programa sobre sostenibilitat amb una xerrada pràctica sobre consum responsable que pensem que pot ser molt interessant per repensar els nostres costums quotidians!

Sense perdre la seva essència, el Centre Cívic i la Plaça del Món ofereixen servei d’acollida i es converteixen punt de trobada i d’intercanvi per a tota la població motivada per conèixer diferents cultures, i a les persones que viuen al municipi procedents d’orígens diversos i que volen construir una societat intercultural i cohesionada.

 

PREINSCRIPCIONS AULA D’ADULTS MUNICIPAL
Fins al 9 de juny, totes les persones majors de 18 anys interessades en continuar la seva formació en llengües catalana i castellana, tant a nivell de Formació Bàsica i Instrumental com a nivell de Llengua gramatical i oral, poden adreçar-se al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro per formalitzar la seva preinscripció a l’Aula d’Adults Municipal. El cost de la mateixa és de 10€. Les persones de nova incorporació hauran de fer una prova de nivell durant el mes de juliol. Les matrícules finals seran del 17 al 28 de setembre de 2018.

L’Aula d’Adults també ofereix durant el curs altres activitats de cohesió social i de coneixement de l’entorn més proper. Per a qualsevol dubte podeu adreçar-vos al mateix Centre Cívic Vicenç Bou. Inscripcions: aula.adults@platjadaro.com

 

18è CONCURS DE FOTOGRAFIA ECOLÒGICA
La Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d’Aro (web) convoca el 18è Concurs de Fotografia Ecològica (pdf), amb els fruits de natura com tema de les instantànies. El termini de lliurament és fins al 30 d’abril de 2018 a la mateixa biblioteca amb quatre categories. A: infants fins a 12 anys, B: joves de 13 a 16 anys, C: majors de 17 anys, i D: retoc digital (única per a totes les edats). Les dues primeres tenen un únic premi d’una càmera fotogràfica Polaroid, la C Primer Premi de 240 euros i segon de 120 euros; i categoria D de 240 euros.

Les obres participants s’exposen del 7 al 24 de maig a la biblioteca, període establert per a la votació popular entre els usuaris de l’equipament. El lliurament de premis és dimecres 30 de maig. Es poden presentar, sempre sense emmarcar i sense marges, un màxim de tres fotografies per persona, en color o blanc i negre. S’anul·larà la categoria que no reuneixi un mínim de cinc fotografies participants.

El més llegit

I després