El proper divendres, 27 d’abril a les 7 de la tarda, s’estrenarà a la Sala Abat Panyelles de la quarta planta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, amb accés gratuït, la pel·lícula “Mesura per mesura”, adaptació d’una obra de William Shakespeare, dirigida pel ganxó Ramon Paytuví, que ha comptat amb la col·laboració d’actors i actrius locals i d’altres poblacions i amb el suport especial del cineasta ganxó Alfons Hereu.

Ramon Paytuví, gran afeccionat al cinema, teatre i les arts escèniques, s’estrena amb aquest projecte, que ha comptat amb la col·laboració dels grups de teatre de l’Agrupació Benet Escriba i del Centre Excursionista Montclar, a la vessant interpretativa, per filmar un thriller que ha reduït considerablement respecte a l’obra original i adaptant als nostres temps.

Entre els intèrprets hi ha l’Antònia Garcia, Carmen Gros, Joan Bolaño, Jordi Riera, Mercè Vélez, Rafael Calzada, Peter Murlà, Sònia Rius, Josep Ollé, Xevi Plana, Lluís Blanco, Assumpció Esquiva, Melània Henrich, Eudald Prat i Eudald Prat Jr. La regidora és Maria Eugènia Henrich.

Quant als escenaris, s’ha enregistrat a Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Pals, Girona, Besalú, Barcelona, Cornellà del Terri, Peratallada i Banyoles. I en els espais de Sant Feliu, a la Plaça Abadia, Plaça monestir, El Salvament, Casa Udaeta i Bar Juanita Banana.

En referència a “Mesura per Mesura”, el prestigiós director irlandès Declan Donnellan escrivia: “És una de les més grans obres de Shakespeare. Com molts grans thrillers, no és pura comèdia ni pura tragèdia, els seus canvis dramàtics de to ens mantenen en suspens. Un govern corrupte, una novícia sumida en un dilema espantós… Una ciutat asfixiant i imprevisible, policia, convents, presons i bordells. La justícia, Déu, el sexe, la mort són els temes que es combinen en una barreja sorprenent fins a arribar a un final extraordinari. Però, com en els grans thrillers, l’obra planteja qüestions profundes i inquietants sobre la nostra forma de vida. I inclou escenes que figuren sens dubte entre les millors que Shakespeare hagi escrit”.