I després

DISTRIBUCIÓ DE LES NOVES CÀMERES DE TRÀNSIT

Compartiu aquesta història

Tal i com haviem avançat fa unes setmanes, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va fer a principis de març el tràmit de contractació de les 14 càmeres de de trànsit i seguretat que s’instal·laran a la ciutat per estar operatives el mes de juliol.

L’Ajuntament ha publicat el plànol de distribució, amb el benentès que el projecte pot variar segons noves necessitats i que seria la següent:

1 Rotonda Ronda Nord
1 Rotonda a la carretera de Girona amb carrer Canigó (Cofac)
1 Avinguda d’Europa-carrer Camisó (carretera dels butans)
1 Rotonda Ronda Ponent amb carretera de San Amanç
1 Carrer Enamorats, a l’alçada de l’estació d’autobusos
1 Carretera de Tossa
4 al Passeig del Mar
1 Carretera Girona-carrer del Mall
1 Rotonda Carrer del Rufo-Avinguda Canàries.
1 Carretera Palamós, zona benzinera (camí fondo)
1 Passeig Marítim de Sant Pol

D’aquesta manera l’Ajuntament disposarà d’informació en temps real dels vehicles que hi circulen, i podrà identificar aquests mitjançant la lectura de la matrícula, permetent addicionalment obtenir alarmes i alertes automàticament en cas de detectar una matrícula registrada en les bases de dades policials.

Bàsicament es tracta de dos models de càmeres amb dues funcions diferenciades: per un costat hi ha un model que permet fer una lectura de la matrícula, i d’altra banda un altre model que està més pensat per a la vigilància del trànsit.

En ambdós casos les imatges seran coordinades per part de la Policia Local de la ciutat. S’ubicarà un espai dins les dependències policials on hi haurà un centre de control que permetrà la gestió d’aquestes vídeocàmeres i totes elles permeten l’enregistrament d’imatges, conservades durant un temps. D’aquesta forma, les gravacions poden ser consultables a futur, si es donés el cas d’alguna situació que requerís tenir elements de testimoniatge, prova o comprovació davant fets delictius.

La inversió ha estat d’uns 160.000 euros (IVA a part) i l’empresa contractada és Alphanet Security Systems, un referent important en aquesta modalitat de seguretat. L’objectiu de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols és disposar dels instruments tecnològics necessaris per tal de garantir al màxim la seguretat de la ciutadania. El projecte d’instal·lació vetlla per la vigilància dels diferents accessos al centre i a zones de vianants amb circulació oberta per veïns al nucli antic.

També es vol regular l’accés al nucli antic, controlant que només ho puguin fer els residents, vehicles autoritzats i d’emergències. En aquest cas també es vol que el sistema aporti alarmes automàtiques, just en el moment en què es detectin matrícules no autoritzades.

El més llegit

I després