I després

Anna Vicens publica “Enjòlit”, un film que va protagonitzar el seu fill Toni Ferrer Vicens

El guió està basat en un fet real. Tracta d’una situació que va viure ella mateixa a mitjans de la dècada dels anys 40

Compartiu aquesta història

Anna Vicens ha publicat a Youtube “Enjòlit”, el guió del qual està basat en un fet real. El film tracta d’una situació que va viure ella mateixa a mitjans de la dècada dels anys 40. Després d’anar a veure la pel·lícula “la corona de hierro”, que li va impressionar molt, va començar a tenir malsons i a passar molt mala nit, imaginant que algú es passejava per casa seva. Arrel d’aquest fet que li ha acompanyat tota la vida, l’artista va posar en escena aquest record. Per a l’ocasió, va comptar amb el seu fill, Toni Ferrer Vicens, com a protagonista. També varen formar-ne part d’altres intèrprets com el seu marit, Toni Ferrer, Mercè Maura, Maria Teresa Bartés, Antoni Marcillach, Albert Xargay i Jordi Ros.

Anna Vicens ens explica les dificultats que es tenien a principis de la dècada dels 70 per poder realitzar un muntatge audiovisual.

La gravació de la pel·lícula es va fer seguint el sistema del que se’n diu “la noche americana”, que és simulant la nit. En aquest cas Vicens ho va fer amb baixa exposició, amb un filtre blau que s’instal.la davant de l’objectiu.

Però d’altres directors ho fan durant dies ennuvolats, amb una il·luminació natural molt suau. O fins i tot es pot gravar durant l’hora màgica, a la llum del capvespre. En aplicar els ajustaments posteriors, l’efecte “noche americana”, queda més ben aconseguit.

“Enjòlit” li va valdre el Vuitè premi en el VIII Concurs Nacional de SNIACE a Santillana del Mar. És un dels films que formen part de la llarga llista de produccions històriques que està fent públiques a través d’aquest canal.

La sensibilitat i el rigor amb què l’Anna Vicens tracta els seus documentals, sempre tenen una destacada assistència de públic. Podeu veure el documental, aquí sota.

El més llegit

I després