I després

7 NOTÍCIES + 7 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

SOPAR DE COLLES MULTITUDINARI AL PAVELLÓ DE LA CORXERA
Més de 1.000 persones i més de 20 colles de Carnaval de Sant Feliu de Guíxols es varen concentrar en el Sopar de Colles que es va celebrar dissabte al pavelló municipal d’esports de La Corxera amb l’homenatge a les padrines i on Els Trempats ja varen deixar clar que seran molt dinàmics en la seva funció de colla del carnestoltes multiplicada per set. Prèviament, el divendres varen inaugurar la seva exposició commemorativa dels 10 anys que es pot visitar als baixos de l’Ajuntament. Les activitats es van celebrant tal i com estava previst en el programa a l’espera dels actes d’aquesta setmana amb la Rua del divendres com a activitat més destacada.

500 SOPAR

 

SANT FELIU VA ACOMIADAR DISSABTE A JAUME PLA
Aquest dissabte Sant Feliu ha acomiadat a Jaume Pla, persona estimada i apreciada a la ciutat tal i com s’ha demostrat en les expressions de condol de tants amics i amigues.
Fou un dels integrants de l’A.D. Guíxols de les grans tardes al camp de la carretera de Palamós, tal i com recull una de les fotografies de l’època realitzada per Jordi Budó.
President de la Penya Barcelonista, que en els primers anys de la nostra emissora al carrer Capmay disposava d’una secció en un dels programes, estudis on el seu fill, del mateix nom, formava part de l’equip del programa Cubata d’Orxata i que dissortadament també ens va deixar prematurament. Vagi el condol de tot l’equip de RSF a la família.

500 PLA

 

LA PAH REIVINDICA LA LLISTA DE 150 PISOS BUITS
El Punt Avui ha informat que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Feliu de Guíxols veu “confusa” l’operació a diverses bandes que el govern local negocia per disposar d’una vintena d’habitatges socials ara buits i en mans de la Sareb, i recorda que fa mesos que va trametre al consistori una llista de 150 pisos desocupats d’entitats financeres, amb una moció aprovada des del 2014 per poder-les sancionar si no els cedien a la borsa municipal d’habitatge. Quant a l’anterior govern, la plataforma lamenta que les antigues cases per als docents de l’escola Baldiri Reixac, que Ensenyament havia cedit al municipi, es deixessin perdre malgrat que l’entitat s’havia oferit per rehabilitar-les amb mà d’obra voluntària, una acció que hauria costat només catorze mil euros. NOTA DE PREMSA

500 baldiri

 

LA GUIXOLENCA AURORA CALVET, EN EL PROGRAMA AFERS EXTERIORS DE TV3
En el programa que es va emetre el diumenge de la setmana passada per la Televisió de Catalunya en el programa Afers Exteriors, que dirigeix i presenta el periodista Miquel Calçada, que estava dedicat a Eslovènia, va aparèixer la guixolenca Aurora Calvet, que actualment exerceix de mestra de primària a la població eslovena de Kovarid, informa el Setmanari Àncora. En el reportatge fou una dels catalans entrevistats que actualment resideixen en aquell país, casada i amb família, explicant la seva vida familiar i les vivències des que fa alguns anys resideix en aquell país independent del centre d’Europa.

500 AURORA

 

HERÈNCIES INTESTADES DE DUES GUIXOLENQUES
Entre gener i març de l’any passat, la delegació d’Hisenda a Girona va publicitar la possibilitat de participar en la distribució de tres herències intestades (que no varen fer testament), pertanyents a persones que vivien a la demarcació i que van anar a favor de l’Estat, informa el DdG. D’acord amb el procediment, cada herència es reparteix en tres terços: un per al Tresor Públic, un altre per a institucions del municipi del difunt i un tercer per a organitzacions de la província. Les herències a repartir de les ganxones pertanyien a Josefa Guitart (43.711 euros) i a Concepció Arxer Pascual (420.556 euros). El repartiment dels diners es va restringir a associacions d’utilitat pública com MIFAS, Creu Roja, Caritas, Banc dels Aliments de Girona, ONCE i entitats d’altres esglésies, confessions i comunitats religioses amb acords de cooperació amb l’Estat.

500 HERENCIES

 

PREMI SANT FÈLIX PEL COL.LEGI COR DE MARIA
El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va lliurar ahir a l’arquitecte Narcís Negre, a articulista i promotor cultural Jordi Dalmau–esquerra– i al col·legi del Cor de Maria de Sant Feliu de Guíxols els premis Sant Fèlix. El bisbe va destacar el treball dels guardonats amb una visió de la cultura i l’art vinculada al compromís i la fe.
El reconeixement arriba just quan es compleix el 150è aniversari de la fundació del centre a Sant Feliu, celebració que té prevista per aquest mes de febrer una exposició amb aportacions d’exalumnes i, cap al tercer trimestre del curs, una taula popular amb exalumnes i persones vinculades al centre educatiu, a més d’un dinar popular.

500 BISBE

 

EXPERIMENTEN AMB UNA NOVA MÀQUINA DE NETEJA
La setmana passada s’ha estat provant una nova maquinària de neteja de carrers. Es tracta d’un vehicle de petites dimensions on hi cap un operari i un sistema adossat al davant que succiona, neteja i frega el terra amb una eficàcia molt superior a les s’han pogut veure pels carrers els darrers anys. El passat dimecres, 27 de gener, es va fer una prova a la plaça Salvador Espriu i a la placeta de Sant Joan, amb la presència de la regidora de Serveis, Laura Aiguaviva, i el cos tècnic per tal d’avaluar les característiques de la màquina.

500 MAQUINA

El més llegit

I després