El conductor begut i amb el carnet de conduir retirat que va provocar divendres un accident de trànsit en què va morir una noia de 25 anys a Fornells de la Selva, tres hores abans havia estat interceptat a Sant Feliu de Guíxols , segons la informació d’El Punt Avui.
“Es dóna la circumstància que el conductor que va provocar el xoc mortal hores abans ja havia estat implicat en un altre accident. Aquest cop la topada havia estat menor, però igualment l’home havia fugit del lloc dels fets. Després d’una recerca, la policia el va interceptar al nucli de Sant Feliu de Guíxols. Quan els agents el van aturar, l’home tenia clars símptomes d’anar begut, és per això que li van fer la prova d’alcoholèmia. El resultat va ser una taxa d’alcohol en aire aspirat superior a 0,60 mil·ligrams per litre, que suposa la comissió d’un delicte contra la seguretat viària. És per això que la policia el va denunciar i va immobilitzar el vehicle. Però aquesta immobilització es va aixecar perquè un conegut del conductor denunciat es va fer càrrec del cotxe. Ara els Mossos d’Esquadra investiguen com és que tres hores després que l’home hagués estat denunciat per haver fugit del lloc d’un accident i per conduir sota els efectes de l’alcohol, tornés a agafar el cotxe. Ho va fer per conduir fins a Fornells de la Selva on, després de perdre el control del vehicle, va provocar un altre accident. Però aquest cop amb resultat d’una jove morta”.
Segons el rotatiu gironí, els tràgics fets van tenir lloc pels volts de les onze de la nit al punt quilomètric 29 de la C-65, a Fornells de la Selva, a tocar del sector del Mas Xirgu de Girona. Segons apunten les primeres investigacions, el conductor d’uns 40 anys que conduïa un Alfa Romeo en direcció a Girona va perdre el control del vehicle. Va estar a punt de sortir de la via pel marge dret, però va fer cop de volant cap a l’esquerra. En fer aquesta maniobra va envair el carril contrari, per on circulava un Volkswagen Polo. La conductora, Laura Fernández Comas, de 25 anys, veïna de Cornellà del Terri va intentar esquivar-lo, però no va poder impedir l’impacte, que va ser frontal. A més, un tercer vehicle va col·lidir contra els dos cotxes.
El conductor del turisme que va provocar l’accident va resultar ferit menys greu i va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona. A causa de les evidències clares que l’home anava begut i en vista de la impossibilitat de fer-li el control de l’alcoholímetre perquè necessitava assistència sanitària urgent, els Mossos van demanar autorització al jutge per fer-li una prova d’alcoholèmia en sang.
En les pròximes hores, quan surti de l’hospital on es recupera de les ferides, l’home s’enfrontarà a acusacions per trencament de mesures cautelars, conducció sota els efectes de l’alcohol i homicidi imprudent. Un cop declari davant dels Mossos, passarà a disposició del jutge, que decidirà si el deixa en llibertat o ordena presó.

Foto: Ò Pinilla-El Punt Avui