I després

25 anys de la Mostra de Cançó de Taverna

Aquest any se celebra el vint-i-cinquè aniversari de la Mostra de Cançó de Taverna de Sant Feliu de Guíxols, un esdeveniment que va néixer com a complement de la Campanya del Peix Blau Ganxó i va adquirir vida pròpia a partir d’un suggeriment de l’escriptor i crític gastronòmic Jaume Fàbrega. La seva presentació es va fer al Teatre-Auditori Municipal, on s’hi va celebrar durant dos anys, i tot seguit es va traslladar a diversos espais exteriors de la ciutat.

Compartiu aquesta història

Aquest any se celebra el vint-i-cinquè aniversari de la Mostra de Cançó de Taverna de Sant Feliu de Guíxols, un esdeveniment que va néixer com a complement de la Campanya del Peix Blau Ganxó i va adquirir vida pròpia a partir d’un suggeriment de l’escriptor i crític gastronòmic Jaume Fàbrega.

La seva presentació es va fer al Teatre-Auditori Municipal, on s’hi va celebrar durant dos anys, i tot seguit es va traslladar als espais exteriors de la ciutat; passeig, Salvament, ermita, far, platja del davant i la de Sant Pol, pati de l’Escola de Música, Rambla Generalitat, Plaça dels Drets Humans, Plaça Empordà, Porta Ferrada, Espai Port, etc.

 

Van ser-hi a temps de recuperar personatges que varen destacar en el cant de taverna com el virtuós Miquel Solés, en Juanito Bou (Currillo) o en Manel Iglesias, un “Peix Fregit” que va recalar a Sant Feliu. Es va fer un homenatge en vida a José Luís Ortega Monasterio, a pescadors locals, mestres d’aixa i taverners. Varem portar el cant de taverna a Madrid, Bilbao, Barcelona, Vic i a molts altres indrets del país . En dues edicions es va comptar amb la col·laboració de l’Agrupació Teatral Benet Escriba i diversos grups convidats vinguts d’arreu de Catalunya.

Dissortadament, molts d’ells ens varen deixar, entre altres en Pepe Fernández, en Miquel Solés, en Jordi Riera, en Pepe Giró, etc. però encara va endavant i enguany es comptarà amb el Port Bo com a grup convidat a la cantada central que se celebrarà al racó de garbí, a la platja, davant de les grades del passeig Rius i Calvet.

 

En Miquel Pedrol va donar per tancada l’etapa del veterà grup La Taverna i els Llops de Mar s’han agafat un any sabàtic, però alguns dels seus membres han refundat la Colla Jacomet en homenatge al grup ganxó desaparegut fa uns anys que, juntament amb el cantautor Josep Andújar “Sé” i grups convidats, com Ultramar i Port Bo, donaran continuïtat a aquest esdeveniment en el seu vint-i-cinquè aniverssari.

Amb el patrocini de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols les cantades d’aquesta edició son:

  • Dissabte 20 de juliol a les 22:30 a la Platja de la Badia, Cantada de la Verge del Carme amb Ultramar i Colla Jacomet
  • Dissabte 10 d’agost a les 22 h. a la Platja de Sant Pol, Cantada de Sant Pol amb la Colla Jacomet
  • Diumenge 11 d’agost a les 22 h. a la Plaça Empordà, Cantautors tornen al Barri amb el cantautor Sé i convidats
  • Dimecres 14 d’agost a les 22 h. a la Plaça del Monestir, Sant Feliu arran de mar amb el cantautor Sé
  • Dissabte 17 d’agost a les 22 h. al Passeig Rius i Calvet, Gran Cantada amb Colla Jacomet, Sé, el grup Arjau i el Port Bo
  • Dissabte 24 d’agost a les 22 h. al Far del Moll, Cançons de Mar a Far de l’Escullera amb el cantautor Sé i la Colla Jacomet
  • Divendres 6 de setembre a les 22 h. al Parc Central, Cantada al Barri del Molí de Vent amb la Colla Jacomet

El més llegit

I després