I després

14 NOTÍCIES + 14 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

AQUEST DIVENDRES,“PAU, LA FORÇA D’UN SILENCI” AL CICLE GAUDÍ
Aquest divendres, 18 de maig a les 21:00 h. dins del Cicle Gaudí de cinema en català, es projectarà al Casino Guixolenc “Pau, la força d’un silenci”, una pel·lícula sobre set anys d’exili de Pau Casals a Prada de Conflent.
“A mitjans dels anys 40, Pau Casals, considerat el millor intèrpret del moment i exiliat a Prada de Conflent, ha decidit no tocar més en públic fins que la dictadura de Franco no caigui. Pierre, un jove francès a qui el mestre fa classes, intentarà convèncer-li que faci un concert extraordinari que es pot convertir en homenatge a la llibertat”.
Intèrprets: Joan Pera, Nao Albet, Carme Sansa, Marc Cartes, Albert Pérez, Joan Carreras i Josean Bengoetxea.

 

TALLER DE VAPOR A L’ANTIC HOSPITAL, AQUEST DISSABTE
Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu d’Història ha organitzat diverses activitats, entre les quals una jornada de portes obertes a les 11 del matí a l’antic hospital amb el “Taller de vapor” amb una visita guiada a les 11 del matí en el marc de l’exposició “A tota màquina. El tren de Sant Feliu de Guíxols”, després de la celebració del 125è aniversari de la inauguració de la línia. Activitat gratuïta.

DISSABTE JOAN B. CULLA PRESENTA “EL TSUNAMI” A LA CASA IRLA
Joan B. Culla presenta aquest dissabte, 19 de maig, “El Tsunami” a la Casa Irla.
“El sistema català de partits polítics ha esdevingut irreconeixible, com si li hagués passat pel damunt un tsunami.. El cicle electoral de 2014-2016 ho ha fet evident, subvertint velles hegemonies i donant lloc a noves confluències guanyadores, com Junts pel Sí, Barcelona En Comú o En Comú Podem. El propòsit de Joan B. Culla no és altre que fer intel·ligible aquesta transformació trepidant i oferir-ne algunes claus d’interpretació. Amb el ben entès que el futur està per escriure”.

 

NOTA DE GUÍXOLS DES DEL CARRER SOBRE RIUS I CALVET
El grup Municipal de Guíxols des del carrer ha enviat una nota de premsa als mitjans on incideix en les obres de Rius i Calvet per la intervenció a la Plaça Sant Pere, que ha estat emporlanada, on s’hi troba una antiga font.
També fa referències a la tala dels oms que es va realitzar, considerant que hi havia altres alternatives així com a la qüestió de l’escultura de la “Pepita”, a més de la consideració que hi haurà massa formigó a tocar del racó de Garbí.
Podeu llegir la nota accedint al següent ARXIU

 

ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL
El dissabte 26 de maig a les 11 del migdia, Alba Navarro impartirà a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols el taller per a infants “Quiz de contes”, on es podrà jugar amb els contes clàssics d’una forma molt singular difícil d’imaginar. No cal inscripció.
A les 12, dins dels actes de commemoració del 62è aniversari de la Biblioteca, l’Hora del conte. Per a infants de 0 a 3 anys.

 

CONCURS DE PINTURA RÀPIDA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS
El proper dissabte, 19 de maig se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols el Concurs de Pintura Ràpida, on una colla de pintors d’arreu de Catalunya participen capturant espais urbans i paisatges de la ciutat convocats pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols entre les 8 del matí i les 12 del migdia.
Les obres s’exposaran a la sala d’exposicions de l’antic hospital a partir de les 4 de la tarda, i a les 5 es farà públic el veredicte del jurat i el lliurament dels premis als guanyadors.

 

L’ULTRA CLEAN MARATHON RECULL 183 QUILOS DE RESIDUS
L’Ultra Clean Marathon va arrencar el passat diumenge des de la platja de Sant Feliu de Guíxols. Dos nedadors del projecte Vies Braves van fer la recollida de residus subaquàtica i van sortir del mar per donar el relleu als ambaixadors de l’UCM, els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera. La resta, s’hi van anar afegint als diferents punts d’avituallament i neteja previstos al llarg del recorregut (Llagostera, Llambilles, Quart i Girona).
Al llarg del recorregut, tant els corredors com les persones que van participar a de les accions de neteja de l’etapa van recollir 183,5 kg de residus (95,5 kg d’envasos lleugers, 7 kg de paper, 15 kg de vidre i 66 kg d’altres tipus de residus). productes, una ampolla de perfum i un bidó d’oli de motor de cotxe.

 

CAMPIONAT DE TRIAL SOCIAL COSTA BRAVA A SANT FELIU
El diumenge, 20 de maig, torna a Sant Feliu de Guíxols el Campionat de Trial Social Costa Brava 2018 que organitza el Motoclub Costa Brava, que compta amb el suport de la Federació Catalana de motociclisme i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
Ja es va celebrar una de les quatre edicions d’enguany el 18 de març i després d’aquesta del 20 de maig, en restaran dues més que se celebraran el 17 de juny i el 28 d’octubre.
Inscripcions a les 8 del matí. Inici de la prova a les 9 i finalització a les 13:45.
Informació: www.motoclubcostabrava.com. Tels: 680 479 229 i 629 826 346

 

CURS PER A EMPRENEDORS A SANT FELIU
Guíxols Desenvolupament anuncia un nou curs gratuït destinat a treballadors, aturats, e i emprenedors que es portarà a terme el dimecres 23 de maig de 9:30 h. A 13.
Presentació de les noves metodologíes per crear negocis viables: Lean Startup i Canvas, a càrrec de Jordi Bayer de AGOE. Seguidament, exposició dels errors més freqüents dels emprenedors, a càrrec de Joaquim Munné i Salvador Figueres de AGOE.
Cal inscripció prèvia a https://goo.gl/ia8XcT
Més informació a Guíxols Desenvolupament, al carrer dels Enamorats 65-99, primer pis de l’estació d’autobusos, telèfon 972 32 70 33.

 

EXPOSICIÓ DEL ALUMNES DE L’ESCOLA D’ART JOSEP ALBERTÍ
L’exposició d’alumnes de l’Escola d’Art Josep Albertí ja fa dies que es pot contemplar al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb una trentena d’obres d’una quinzena d’alumnes amb diverses tècniques com l’oli, l’acrílic i l’aquarel·la.
Membres que atenen l’exposició recomanen assistir a les classes tècniques d’inici i de reforç impartides per Carola Ellemberger, on hi assisteixen persones de totes les edats, tan de Sant Feliu com residents estrangers que actualment viuen a Sant Feliu.
Els horaris d’exposició seran els següents: de dilluns a dissabte d’11h. a 13h i de 16:30 a 18:30h. i diumenges d’11h. a 13h.

 

DIA INTERNACIONAL CONTRA L’HOMOFÒBIA, LA TRANSFÒBIA I LA BIFÒBIA
Des d’ahir dijous dia internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia és per això que des del 17 de maig Sant Feliu de Guíxols lluirà tres bancs amb els colors de l’arc Iris, símbol dels col·lectius LGTBI (Lesbianes, Gais, persones Transgènere, Bisexuals i Intersexuals). S’han instal·lat a la barana de mar, davant de la bandera, a la ronda de Ponent i davant de l’Ies Sant Feliu.
L’Arc de Sant Benet es va il·luminar amb els colors de l’Arc de Sant Martí la nit del dijous 17 de maig. Durant els set dies següents l’Arc s’il·luminarà cada nit d’un color diferent.
A més els alumnes de 4art d’ESO van fer diverses activitats tals com un projecte de coeducació especialitzat en diversitat sexual, dinàmiques grupals, i van pintar els esglaons d’una escala del institut Sant Elm amb els colors de l’arc de Sant Martí. També s’estan formant en salut amb l’entitat ACAS.

 

EL C.E. DOJO AL CAMPIONAT DE KARATE DE MONTORNÈS
Diumenge es va celebrar el campionat de karate Vila de Montornès en modalitat de kumite (combat) i va comptar amb uns 250 participants d’arreu de Catalunya i un club de Tolosa de Llenguadoc ( Toulouse França). El C.E. Dojo hi va participar amb tres karatekes; l’Iker Sánchez ,juvenil, en Roger Lorente i l’Oriol Mora, cadet. Els tres van realitzar un gran campionat i van se felicitats per el seu entrenador i els altres competidors. En tractar-se d’un campionat social en comptes d’una medalla se’ls va donar una bossa amb obsequis de participació.

 

PRÒXIMS CONCERTS A L’ATZAVARA
– Dissabte, 26 de maig, 20:30 h. : Wild Animals (Madrid, indie/punk) & Ultimate Frisbee (Bcn/St Feliu, DIY punk) & Bullit (St Feliu, indie/punk) @ TZVR Club, carretera de Palamós, 266.
– Dijous, 31 de maig, 21:00 h. : Duds (Manchester, post-punk) & Sheebam (St Feliu, rock) @ TZVR Club, carretera de Palamós, 266.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
DISSABTE 19 DE MAIG

Camp de Futbol de Mascanada
E.F. Sant Feliu
10,00 – 14,00 h. 27è Torneig de l’Amistat (Prebenjamins 2011)
15,00 – 20,00 h. 27è Torneig de l’Amistat (Prebenjamins 2010)

Camp de Futbol de Vilartagues
16,00 h. Futbol empreses La Pansa Torderenc
18,00 h. Futbol d’Empreses Bar Moreda – Bonmatí

Pavelló “la Corchera”
C.B. Sant Feliu
10,00 h. Mini Masculí – Palamós
10,30 h. Pre Mini Femení – Unió
11,45 h. Premini Masculí – Montessori

DIUMENGE 20 DE MAIG

Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
11,00 h. Benjami C – Figueres
11,00 h. Aleví D – Juncaria
12,30 h. Infantil B – Bisbalenc

Camp de Futbol Josep Sunyer
17,00 h. AD Guíxols – Roses

Pavelló “la Corchera”
12,00 h. Junior Masculí 00 – Porqueres

ALTRES

DISSABTE 19 DE MAIG

3ª Festa Solidaria i Regata “Carla”
Vela i Recerca
Curem la Síndrome de RETT
Organitza : Club Nautic Sant Feliu de Guíxols
Més información : www.cnsfg.cat

DIUMENGE 20 DE MAIG
3ª Festa Solidaria i Regata “Carla”
Vela i Recerca
Curem la Síndrome de RETT
Organitza : Club Nautic Sant Feliu de Guíxols
Més información : www.cnsfg.cat

Trial Social
Lloc: Àrea de Trial Municipal
Hora: de 09,00 h a 13,00 h.

 

El més llegit

I després