Avui divendres a les 10:30 del matí s’ha fet la roda de premsa de presentació a mitjans de la nova edició de la campanya del Peix Blau Ganxó i demà dissabte 19 de maig a les 11 del matí es farà a tot el públic amb tastets de peix blau dels diferents establiments participants a preus populars. La recaptació que s’obtingui dels tastets serà donada a la Festa Solidària de la Regata Carla per a la recerca científica de la síndrome de Rett.

La 26a campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó se celebra del 18 de maig al 17 de juny. Com cada any, podreu degustar els menús i plats de Peix Blau, amb productes km0 i de la Costa Brava, dels establiments participants.

Segons el regidor de Turisme i desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig per a la cuina del Peix Blau Ganxó, una cuina honesta, que sorgeix de combinar la tradició amb la innovació dels nostres restauradors, és un gran orgull tenir al costat l’excel•lència del millor restaurant del món. És un reconeixement més pels que varen gosar apostar per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la nostra tradició i que els nostres cuiners han portat a les cuines dels millors restaurants. No va ser fàcil perquè quan varen començar, fa més d’un quart de segle, el peix blau era un producte que no es considerava apte per a les cuines dels bons restaurants i, al contrari que ara, no es reconeixien les seves qualitats nutritives. Posar el Peix Blau Ganxó al seu lloc ha sigut un èxit dels nostres restauradors, dels nostres pescadors que garanteixen cada matí la qualitat del producte i dels qui ens han donat suport com enguany els germans Roca i els germans Torres, en edicions anteriors.

Aquest anys l’apadrinament ha estat a càrrec de Josep Roca, del Celler de Can Roca que en el seu torn de paraula donava el seu reconeixement sobretot a les persones des de els pescadors fins als cambrers que serveixen el plat en un restaurant. En la seva intervenció també va lloar les qualitats del peix blau però fent èmfasi en el respecte del medi ambient, en les captures controlades i en les mides del mateix peix. També en el preu, que sigui un preu just. En definitiva fer una cuina sana, sostenible, econòmica i ecològica.
Finalment va concloure el seu parlament dient que la tradició no ha de pesar, no ens ha d’aturar, la tradició també pot començar avui, convidant als cuiners de Sant Feliu de Guíxols a innovar, a crear i experimentar amb noves idees.

El tercer ponent de l’acte de presentació d’aquesta 26ena edició de la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó, l’Alcalde Carles Motas va fer la seva intervenció recordant alguna de les moltes anècdotes que ha donat de sí aquests 26 anys.

El nostre company Josep Andújar “Sé” ha interpretat l’himne del Peix Blau i finalment s’han guardonat alguns dels restaurants participants en la campanya amb unes figures elaborades per l’artista ganxona Anna Gutierrez.

Descarregar Llibret informatiu
Més informació