El cap de setmana dels dies 19 i 20 de maig Sant Feliu de Guíxols celebrarà la tercera edició de la Festa Solidària “Regata Carla”,  amb la mateixa voluntat que les dues edicions anteriors: promoure activitats per recaptar fons que contribueixin a finançar la investigació que dirigeix el Dr. Manel Esteller a l’Institu de Recerca IDIBELL per combatre la Síndrome de RETT, una malaltia minoritària del desenvolupament neuronal que pateixen només les nenes i que apareix entre els 6 mesos i els dos anys, i és la segona causa més freqüent de retard mental després de la Síndrome de Down.

Enguany l’Espai Port guixolenc comptarà amb més activitats que mai consolidant-se així com un acte solidari i de participació de tothom més enllà de l’esdeveniment esportiu. Les jornades sobrepassaran la tradicional regata de vela lleugera amb una oferta d’oci que inclourà des de concerts fins a showcooking de sushi, passant per Vermuts Rock, tastos de vins i caves, actuacions de hip-hop, inflables i tallers infantils. Durant ambdós dies també hi haurà concerts, food trucks i market.

La competició se celebra en memòria de la Carla Griñó, una regatista que va morir a causa de la Síndrome de RETT. La ‘Regata Carla’, impulsada pels pares de la Carla  amb la col·laboració del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Diputació de Girona, i l’Associació Catalana a de la Síndrome de Rett va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia i recaptar recursos per a la seva recerca. Els fons es destinen a l’Institut d’Investigació Mèdica de Bellvitge (Idibell), encapçalat pel doctor Manel Esteller.

Es tracta d’una regata pionera de projecció internacional que el club guixolenc organitza en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i l’Associació Catalana de Classe Optimist.

ACTIVITATS

Dissabte, de 10h matí a 20 vespre.

Tot el dia : Food trucks i Markets, Inflables – Vaixell pirata i Fons marí. La Brava cervesa km 0
Música a càrrec de DJ Albert (10h i 16h)
11:00         Tallers nusos i polseres mariners
11:00          Pintada solidaria d’una vela en defensa dels nostres mars i de les sardines, a càrrec de l’artista Carles Bros
11:00          (i tot el matí): sortides amb veler La Goleta Gaia 16 mts – Per Veure insitu la Regata vela lleugera a càrrec de Crusing Sailing School.
11:00         A la Rambla Vidal: Presentació de la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó. Tastets solidaris en benefici de la Regata Carla.
11:30         Showcooking Restaurant grup Nomo (sushi)
12:00         Tast de vins i caves a mà de Ca l’Angel
12:00         Vermut Rock – Atzavara
12:30 fins 16h. Dinars i menú al Restaurant Tinglado – (preu de Menú + 1€)
16:30         Hip Hop a càrrec de Mistreet dance studio
18:00         Concert Toni Cayena – rumba
19:00         Concert a càrrec d’Atzavara

Diumenge, Tot el dia : Food trucks i Markets, Inflables – Vaixell pirata i Fons marí. La Brava cervesa km 0
Música a càrrec de DJ Albert (10h i 15h)
11:00     Tallers nusos i polseres mariners
11:00     Sortides amb veler La Goleta Gaia 16 mts – Veure insitu la Regata vela lleugera a càrrec de Crusing Sailing School.
11:00     Grup “Lobatogonsalez”
12:00    Vermut Rock – Atzavara
12:30 fins 16h. Dinars i menú al Restaurant Tinglado – (preu de Menú + 1€)

Hora per determinar (tarda): Lliurament de premis i sorteig obsequis per els participants de la regata.

(*Consulteu www.guixols.cat per possibles modificacions al programa)

Links i recursos:

Nou fàrmac: http://www.idibell.cat/modul/noticies/ca/1076/un-nou-farmac-demostra-eficacia-preclinica-en-sindrome-de-rett

Més informació a www.guixols.cat

Bombons “Carla” http://www.oriolbalaguershop.com/es/bombones/70-coleccion-carla.html

Sònia Guil https://www.youtube.com/watch?v=N1Ldlwiy_Uk

Raul Delgado https://www.youtube.com/watch?v=u4zLBf_4iXM