PRESENTACIÓ DEL LLIBRE D’ANTONI BASSAS A LA CASA IRLA
Avui divendres 25 de maig a les 19 h a la Casa Irla, es fa la presentació del llibre “Bon dia són les vuit” del periodista Antoni Bassas, el relat en primera persona de la veu que despertava el país, i que ha merescut el Premi Josep Pla 2018 de literatura.
Antoni Bassas ha deixat escrita la narració d’un programa que va fer història, El matí de Catalunya Ràdio (1995-2008). Bon dia, són les vuit!, és un llibre que traspua periodisme i ràdio, on veiem els professionals que van gestar el programa cada dia i els col·laboradors que el van elevar a la categoria d’inoblidable, amb episodis que van fer vibrar l’antena cada matí durant més d’una dècada i que els oients encara recorden amb nostàlgia.

 

CHARO, UNA GANXONA AL FIRTS DATES DE CUATRO
Charo, una dona ganxona, es presentava dijous al programa de cites a cegues de Firts Dates de la cadena de televisió Cuatro, on ja hi ha participat diversos conciutadans, buscant parella.
Divorciada, de 47 anys d’edat i dos fills la Charo, que treballa en una clínica dental, buscava parella i el programa li va triar en Javier un comercial divorciat de Tarragona que, pel fet de ser fumador, ja li va provocar un primer rebuig.
Després vindria un ball de bachata i salsa on ella imposar unes distàncies, que es varen confirmar quan, malgrat que ell hagués estat encantat amb una segona cita, la Charo va dir que no s’havia sentit atreta i que buscava un home més alt que la cobrís d’abraçades. Al final, varen marxar per camins diferents.

 

ÈXIT DEL TERCER DIA DEL BRICOLATGE DE L’INS SANT ELM
L’Associació de Mares i Peres (AMPA) de l’Institut Sant Elm ha agraït a través d’una nota de premsa la resposta a la crida de voluntaris, que va suposar un gran èxit en la tercera edició del “Dia del bricolatge” celebrada el passat diumenge, on es varen realitzar feines de millora, reorganització d’espais i pintat del vestíbul d’entrada.
Segons mostren a través de fotografies, el vestíbul d’entada ha quedat com nou i destaquen la implicació de mares, pares, professors i dels cuiners que varen condimentar una paella pels 25 adults que hi varen participar i de la resta, fins a 40 persones en total que varen compartir el final de l’activitat.

 

ELS MERCATS, A PROP DEL TEU COR
Sant Feliu de Guíxols s’adhereix a la Setmana Internacional dels Mercats oferint un taller gratuït d’elaboració de productes del mercat utilitzant un robot de cuina. L’activitat es realitzarà el proper dissabte 26 de maig de 10 a 12h. La campanya està promoguda a través de la Diputació de Girona, concretament de la xarxa de mercats.
Per primera vegada, els mercats municipals de les comarques de Girona s’afegeixen a la Setmana Internacional dels Mercats, que duu a terme la seva cinquena edició del 14 al 31 de maig. Per aquest motiu, durant aquest mes de maig més de 4.000 mercats de 18 països d’arreu del món preparen activitats.
Aquesta campanya promociona l’alimentació responsable i ofereix a persones de totes les edats l’oportunitat d’acostar-se als mercats i gaudir-ne. Més informació al Mercat de Sant Feliu de Guíxols: 972 32 70 33 o industria@guixols.cat.

 

ESMORZARS D’EMPRESA A GUÍXOLS DESENVOLUPAMENT
Divendres, 1 de juny, de 9.30 a 11.30 h. : Adaptar-se al nou Reglament general de protecció de dades, en vigor des del 25 de maig de 2018
Divendres, 8 de juny, de 9.30 a 11.30 h. : El teu nou client: l’Administració Pública. Vols ser proveïdor de l’Administració Pública?
Com em relaciono amb l’Administració Pública?
M’hauria de presentar a aquesta licitació? Viabilitat de l’oferta.
On trobo el contracte que m’interessa? Publicitat de l’oferta.
LLoc: Guíxols Desenvolupament, C/ dels Enamorats, 65-99, 1er pis (Estació autobusos Sarfa)
Inscripcions a formació en xarxa:
http://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/26763-com-adaptar-se-al-nou-reglament-general-de-proteccio-de-dades
http://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/26764-el-teu-nou-client-l-administracio-publica

 

MICROMECENATGE A VERKAMI DEL FOTÒGRAF JORDI GALLEGO
L’any passat per a l’exposició “Memòria d’un repte” a Sant Feliu de Guíxols el fotògraf Jordi Gallego es va quedar amb les ganes de fer un catàleg, però com que no va trobar els patrocinadors, aquest any per l’exposició de Figueres ha decidit obrir un micro mecenatge a Verkami.
Pretén poder editar un llibre i catàlegs en tres idiomes per poder vendre’ls durant els dies de l’exposició de Figures i durant properes exposicions o xerrades. La venda dels catàlegs serà per ajudar a les Associacions de Malalts d’Alzheimer o malalties cognitives.

 

ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL
El dissabte 26 de maig a les 11 del migdia, Alba Navarro impartirà a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols el taller per a infants “Quiz de contes”, on es podrà jugar amb els contes clàssics d’una forma molt singular difícil d’imaginar. No cal inscripció.
A les 12, dins dels actes de commemoració del 62è aniversari de la Biblioteca, l’Hora del conte.
Per a infants de 0 a 3 anys.

 

NOTA DE PREMSA DEL PDeCAT
El grup municipal PDeCAT de Sant Feliu de Guíxols ha fet arribar una nota de premsa on reclama al govern ganxó més control de la Comissió de patrimoni sobre els elements arquitectònics de la ciutat que puguin tenir un especial interès. Arran de diverses polèmiques que han sorgit darrerament tals com les obres de Rius i Calvet, les obres de l’escala nova que s’està construint al Club Nàutic vell o la retirada de la “Pepita” de la placeta Ferran Agulló.
Accediu a la nota de premsa fent clic aquí.

 

NOTA DE PREMSA DE GUÍXOLS DES DEL CARRER
El grup municipal Guíxols des del carrer ha enviat una nota als mitjans en la qual proposa dotar de 150.000€ una partida per a un projecte de participació ciutadana. Es tractaria de destinar aquests diners a les propostes que els mateixos veïns de Sant Feliu de Guíxols proposessin.
Nota de premsa

 

III JORNADES DE FIBROMIÀLGIA (BAIX EMPORDÀ)
El proper dijous 31 de maig al Centre d’assistència Primaria (CAP) de Palamós l’Associació de Fibromiàlgia del Baix Empordà organitzarà la tercera jornada de fibromiàlgia. Serà gratuït i obert a tothom, es recomana confirmar assistència al telèfon de l’Associació 696932180. El programa de les jornades es el següent:
16.00h- Presentació de l’Associació i les activitats
16.30h- Relaxació guiada (Núria Pérez- Psicòloga clínica)
17.00h- Qi Gong, respiració amb moviment (Mª Carmen Gutiérrez-Professora
de dança)
17.30h- Gimnàstica dolça (Karina Vizcaíno-Diplomada en infermeria)
18.00h- Sucs saludables (Nuri Puig- Naturópata)
18.30h- Risoteràpia (Maria Caner-Psicòloga)
19.00h- Taller de mandales (Eduvigis Rubio-Terapeuta)
19.30h- Dança del ventre (Mouna Bentaleb- Col.laboradora)
20.00h- Cloenda

 

EL 4 DE JULIOL UNITAT MÒBIL DE LA ITV A SANT FELIU
PrevenControl informa que la Unitat Mòbil efectuarà les revisions ITV a ciclomotors de fins a 49cm3 i a vehicles agrícoles (tractors i remolcs), a Sant Feliu de Guíxols el dia 4 de Juliol de 2018 al pàrquing de la Corxera davant del la comissaria de la Policia Local de 9 del matí a 2 de la tarda.
Els vehicles obligats a passar la ITV són els següents:
Vehicles Agrícoles de 8 a 16 anys cada dos anys i els de més de 16 anys anualment.
En el cas dels ciclomotors els de més de 3 anys l’hauran de passar cada 2 anys
Cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 972 49 29 12
S’aplicaran les tarifes d’ITV aprovades per la Generalitat de Catalunya i s’aconsella portar la següent documentació: Targeta d’ITV (fitxa tècnica del vehicle) el permís de circulació del vehicle a inspeccionar i el resguard de l’assegurança.

 

LICEU A LA FRESCA
Òpera a Sant Feliu de Guíxols amb Manon Lescaut, dins el Projecte Liceu a la fresca, promogut pel Gran Teatre del Liceu
Enguany s’han previst dues vetllades, una d’explicativa el 15 de juny, i l’emissió en pantalla gegant el dia 16 de juny. Divendres 15 de juny de 2018
A les 20 h Xerrada: Vine a conèixer la gran obra de G. Puccini
“Manon Lescaut”, on es coneixerà l’argument amb fragments visuals de l’òpera. A l’Auditori de l’Escola de Música. Entrades gratuïtes. Aforament limitat.
Dissabte 16 de juny de 2018
El Gran Teatre del Liceu arriba a Sant Feliu de Guíxols el dissabte 16 de juny. A les 22 h gaudeix de l’òpera “Manon Lescaut” a través de la pantalla a l’aire lliure que instal·larem al Pati de l’Escola de Música.
Entrades gratuïtes i aforament limitat.

 

PRÒXIMS CONCERTS A L’ATZAVARA
– Dissabte, 26 de maig, 20:30 h. : WILD ANIMALS (Madrid, indie/punk) & ULTIMATE FRISBEE (Bcn/St Feliu, DIY punk) & BULLITT (St Feliu, indie/punk) @ TZVR Club, carretera de Palamós, 266.
– Dijous, 31 de maig, 21:00 h. : DUDS (Manchester, post-punk) & SHEEBAM (St Feliu, rock) @ TZVR Club, carretera de Palamós, 266.

 

AGENDA ESPORTIVA PER AQUEST CAP DE SETMANA

DISSABTE 26 DE MAIG
Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
09,15 h. Infantil A – Farners
11,15 h. Aleví A – Girona
11,15 h. Benjamí C – L’Empordanet
12,30 h. Benjamí D – Aro
12,30 h. Escoleta – Vilablareix

16,00 h. Futbol empreses La Pansa – Huellas

Pavelló “la Corchera”
C.B. Sant Feliu
09,00 h. Preinfantil Masculí Blau – Preinfantil Masculí Vermell
10,30 h. Preinfantil Femení – Vall d’en Bas
10,30 h. Mini Masculí – Maristes

DIUMENGE 27 DE MAIG
Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
10,30 h. Aleví D – Pals
10,30 h. Prebenjamí A – Prebenjamí E
12,30 h. Infantil B – L’Escala
15,45 h. Cadet B – Palafrugell
18,00 h. Vilartagues CF– La Batllòria

Pavelló “Carles Nadal”
Campionat Comarcal de Karate
Hora: de 10,00 h a 13,00 h.
Organitza : Club Dojo Sant Feliu

Pavelló “la Corchera”
IX Trobada d’Escoletes de Bàsquet
De 9 a 14,00 h.