El Club Nàutic Sant Feliu s’ha convertit aquest dissabte i diumenge en l’escenari d’una gran festa solidària amb la celebració de la III Regata Carla, que s’impulsa per recaptar fons per la investigació de la Síndrome de Rett que lidera el doctor Manel Estaller a l’Institut d’Investigació Mèdica de Bellvitge.

Una vuitantena de regatistes participants

L’ànima de la festa és la pròpia Regata Carla, una iniciativa esportiva i solidària pionera i de projecció internacional que enguany ha comptat amb una vuitantena de regatistes tant catalans com vinguts de les Illes Balears o fins i tot de Singapur. Pau Mesquida (Federación Balear de Vela) en Grup 1 i 2 i Aroa Pallí (Club Nàutic Sant Feliu) en Grup 3, han estat els guanyadors.

Diumenge a la tarda es va fer el repartiment de premis i d’obsequis entre tots els participants.

Activitats solidàries al port

La ciutat de Sant Feliu s’ha abocat amb la celebració de la Regata Carla amb un ampli ventall d’activitats solidàries a l’aire lliure com concerts, showcookings, foodtrucks, tastos de vins i caves, tallers infantils, inflables, pintada d’una vela amb l’artista Carles Bros, market o sortides en veler per poder seguir la regata entre d’altres. A més a més, dissabte es van celebrar a la Rambla Vidal els tastets populars de la campanya del peix blau ganxó, els beneficis íntegres dels quals es van destinar a la regata.

La Síndrome de RETT, una malaltia per investigar

La Síndrome de RETT és la segona causa més freqüent de retard mental en les nenes, després de la Síndrome de Down. Es tracta d’una malaltia del desenvolupament neuronal que afecta només les nenes i que apareix entre els 6 mesos i els dos anys.

El RETT es produeix per una alteració del cromosoma X que afecta les capacitats intel·lectuals, motores i socials dels pacients i que els converteix en dependents al 100%.

Actualment no existeix cap cura per aquesta malaltia, però els estudis liderats pel doctor Manel Esteller apunten que existeix la possibilitat de curar-la. De fet, el seu equip ja ha identificat diversos fàrmacs que podrien millorar-ne alguns dels símptomes, però fa falta finançament per poder seguir investigant.

Un homenatge a la Carla Griñó

Aquest esdeveniment es celebra en memòria de la Carla Griñó Aixalà, una regatista que va morir fa tres anys a causa de la Síndrome de RETT i que representava tots els valors de companyonia, esforç i passió d’aquest esport.

La Regata Carla s’ha celebrat per tercer any consecutiu al Club Nàutic Sant Feliu i està previst que l’any vinent tingui lloc a Cambrils.