Xavier Castillón, cap de la secció de cultura a Girona del diari El Punt Avui, va publicar el passat 6 de gener un article dedicat al nostre company Enric Àguila, que va traspassar fa dos mesos. Hem considerat que el reconeixement de Castillón envers la tasca i la passió compartida per la música amb l’Enric serà del vostre interès:

“El 18 de novembre passat va morir a Sant Feliu de Guíxols Enric Àguila i Solsona, que va ser un dels fundadors de l’Associació d’Amics de la Música dels Anys 60 ( AAMA60 ) i va presidir aquesta activa entitat dedicada a mantenir viu el llegat musical de l’anomenada dècada prodigiosa. L’Enric era un gran amant de la música: tenia 72 anys però va ser fins a l’últim moment un jove rocker, que sabia transmetre la seva passió, ja fos al mercat del disc Mercadisc de Sant Feliu –l’11 de setembre passat va celebrar la 18a edició a la rambla Vidal– i en qualsevol de les moltes activitats organitzades per l’associació des de la seva fundació, el 14 de gener del 1999.

L’Enric va ser guitarra solista d’Albatros, un dels primers grups sorgits a Sant Feliu, a principi dels anys seixanta, i el 1968 es va incorporar a Els Sherpas en la recta final d’aquesta formació, una de les més importants en aquell moment de l’escena musical guixolenca, que sempre ha estat un nucli molt creatiu, tot i que amb els anys ha derivat cap a altres estils com ara el punk i el hardcore. El bateria d’Albatros i Els Sherpas, Alfons Hereu, és el nou president de l’AAMA60, que té uns 250 socis de gairebé tot Catalunya, però sobretot del Baix Empordà i la resta de les comarques gironines. Entre els seus fundadors hi havia també l’enyorat Fredi Faure –coautor amb Xavier Juanhuix del referencial Peluts, rockeros i ye-yés a la Girona dels 60– i van nomenar com a soci d’honor el no menys enyorat Jordi Tardà, pel suport ofert.

L’associació tenia previst organitzar una “festa guateque” el dia 7 de desembre a la històrica sala de festes Las Vegas de Sant Feliu, però la mort de l’Enric va obligar a ajornar-la inicialment fins a la primavera vinent i a replantejar-la com un festival d’homenatge pòstum a l’amic i president. El dia 12 de desembre es va produir un incendi en un magatzem annex de la sala de festes, i ara mateix no és clar ni quan ni on es portarà a terme aquest acte de reconeixement.

L’Enric ha deixat un últim llegat: una de les 60 històries dels anys 60, el llibre que l’AAMA60 publicarà per Sant Jordi amb testimonis personals sobre aquella època de 60 socis de l’entitat –inclosos Santi Carulla (Los Mustang) i Pere Gené (Lone Star)–, un projecte que ha tirat endavant gràcies a Jaume Garcia, secretari de l’associació; Josep Taberner i Antoni Homs”.