Segons informa el Diari de Girona, el guixolenc Xavi Roca, president d’Unió de Joves a Girona fins fa poques setmanes, s’ha donat de baixa del partit després de vuit anys de militància. Roca havia impulsat un grup a Facebook amb el titular ‘Sóc d’Unió i vull la independència de Catalunya’.

Tot i que en un primer moment havia descartat dimitir, finalment ha decidit fer-ho perquè internament corrien rumors que el vetarien per anar a la llista de CiU a Sant Feliu de Guíxols. Per això, abans que la situació es compliqués més, s’ha donat ell mateix de baixa.

Roca afirma que li ha costat molt prendre la decisió de donar-se de baixa, però diu que ha decidit fer-ho “ateses les circumstàncies i per orgull, abans que m’ho faci fer el partit”.  Les desavinences amb la direcció nacional tenen el seu origen en les tesis independentistes que han defensat els joves democristians a Girona, tot donant suport a les consultes sobiranistes, penjant l’estelada al balcó de la seu i criticant la sentència de l’Estatut.

La gota que va fer vessar el got, però, va ser quan van felicitar l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, per haver plantejat per primer cop en un article la independència com a alternativa. Arran d’aquí, la direcció nacional d’Unió de Joves va dir a Roca que o dimitia, o li obrien un expedient. Ell va dimitir i ara s’ha donat de baixa.