I després

Joan Alfons Albó es presenta als mitjans dos dies abans de la seva proclamació pública

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres el candidat a l’alcaldia per CiU ha mantingut una trobada amb la premsa per tal de fer els primers plantejaments previs a la redacció del seu programa electoral i abans de desvetllar els companys que l’acompanyaran a la candidatura que encapçala.

Albó va deixar caure algunes novetats com ara que, Miquel Lobato, passa a una segona línia però que continuarà col·laborant amb la coalició així com que, dels regidors actuals, només repetiran entre els preferents Magdalena Lupiáñez i Joaquim Clarà.

A preguntes dels periodistes de si també estaria en segona línia, com se sent a dir, l’ex-regidor d’urbanisme, Josep Amat, Albó va assegurar que Amat ja va complir una etapa que va començar amb un treball en grup que reconeix que es va individualitzar en excés en el darrer tram del seu anterior mandat però que el professor universitari està treballant en altres projectes i que, definitivament, no participarà en el projecte de CiU a nivell local.

En referència a la situació actual va destacar que sense empreses ni treball és impensable que l’estat del benestar es pugui sostenir i que aquest és un repte preferent si torna a accedir a l’alcaldia. Cal tenir en compte que les persones que poden treballar a Sant Feliu són només 9.000, de les quals 2.000 estan a l’atur i aquesta estadística no permet tenir una visió de futur positiva i que cal incidir urgentment en aquestes qüestions sense perdre ni un minut.

L’aparcament soterrat al passeig és un dels projectes que pensa endegar si torna a aterrar a l’alcaldia ja que considera que el comerç sense aquest equipament està escanyat.

Va criticar el temps perdut en la relació entre administracions del mateix color (tripartit a Sant Feliu i a la Generalitat) per la qual cosa diu que ja té ben lligada una col·laboració amb el nou govern autonòmic de CiU que han de revertir en les futures inversions a la ciutat.

No es planteja cap pacte ja que diu que és descoratjador haver de governar restringint un programa pel qual els ciutadans l’han votat i que prefereix estar a l’oposició, com en els seus primers quatre anys com a polític, que no pas claudicar renunciant als seus principis programàtics.

Joan Alfons Albó es va mostrar partidari de formar grups de treball en contra del que assegura que han fet els seus antecessors anomenant figures individuals, com el cas del Festival de la Porta Ferrada, que propicia tics que s’allunyen del consens dels ciutadans, que desestacionalitza l’oferta i que mai se sap quin és el cost final, de la qual cosa ell diu no estar-ne lliure de culpa però que no s’ha de tornar a repetir.

Quant a l’administració, ha assegurat que està d’acord amb el concepte que ha divulgat la seva coalició en el sentit que “s’ha d’aprimar” per ser precisament competitiva i autosuficient.

En el cas de Xavi Roca, que anava en un lloc destacat de la llista en la quota d’ Unió Democràtica, de la que va dimitir un dia abans, va declarar que igualment aniria a la llista tant si estava afiliat com si era independent.

Va qualificar la seva llista com a renovada, engrescada i preparada per a governar amb l’experiència de l’altra etapa però amb la seguretat que no caurà en errors passats com per exemple el d’anar sempre de bona fe i que actuarà amb el màxim pragmatisme.

Recordem que aquest divendres serà proclamat i declarat oficialment candidat de CiU per a les properes municipals amb el suport de l’ex-president de la Generalitat: Jordi Pujol.

El més llegit

I després