I després

Vot unànim del Parlament per obrir la platja de Can Rius

Compartiu aquesta història

El Parlament de Catalunya, arran d’una proposta presentada pel grup d’ICV-EUiA, el dia 2 de maig va aprovar per unanimitat de tots el grups polítics una resolució que insta al govern de la Generalitat a resoldre durant aquest mes de maig el recurs d’alçada i l’expedient per garantir el pas públic d’accés a la zona de Can Rius a Sant Feliu de Guíxols, abans d’acabar el mes de juny.

La denúncia, feta per un pescador guixolenc ara fa dos anys, i que el grup municipal d’ICV-EUiA va portar a les autoritats públiques, va ser constatada per dos inspectors de ports i costes que van determinar que el Club de Mar, complex d’apartaments situat a ponent de la badia, impedia els accessos públics i no respectava la servitud de trànsit, dues condicions explícites que constaven en el permís de construcció dels edificis.

Arran d’aquesta situació la Generalitat va imposar una multa de 4.146 euros a Turispania, l’empresa titular dels apartaments, i la requerí a enderrocar la porta tapiada i els elements que obstrueixen el pas i retirar tots els cartells que indiquen la prohibició d’accés al públic. En cas que l’empresa no ho faci la tasca li pertoca a l’Administració com a administració subsidiària.

L’empresa va presentar els recurs d’alçada que el Parlament insta ara a que es resolgui durant aquest mes de maig, de manera que la ciutadania pugui recuperar el pas lliure que li ha estat negat des de la construcció dels apartaments els anys 70.

Jesús Fernández ha declarat a Ràdio Sant Feliu que atès que en aquestes dècades s’ha demostrat que sempre s’ha trobat alguna via d’escapament per part dels propietaris, en el cas que per qualsevol causa inesperada aquesta resolució trobés algun impediment, sense que es prengui com una amenaça contra ningú, el seu grup es planteja la movilització popular reivindicativa per tal de recuperar aquests espais que pertanyen a tots els ciutadans i que estan pràcticament segrestats des de fa més de 40 anys.

El més llegit

I després