I després

VISITA A LES OBRES DEL MOLL DEL FORTÍ

Compartiu aquesta història

L’actuació en execució dona continuïtat al passeig marítim a través del moll del Fortí, posa en valor elements patrimonials i integra més la zona portuària amb espais per a ús ciutadà. El projecte inclòs en el Pla especial té una inversió de 390.000 euros

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, entre d’altres autoritats i directius, ha visitat aquest divendres les obres del moll del Fortim al port de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), que tenen per objectiu ordenar l’espai i donar continuïtat al passeig marítim, obrint més la zona portuària a la ciutadania. L’actuació inclosa en el Pla especial del port té un cost de 390.000 euros i es preveu finalitzar durant el mes de juny.

Obres en curs

Les obres s’estan fent en dues fases perquè les activitats portuàries i turístiques relacionades amb aquest moll es continuïn desenvolupant amb normalitat. Fins l’actualitat, ja s’han fet els enderrocs de bona part dels paviments al moll del Fortim. Així mateix, s’han renovat les canalitzacions per instal·lar noves línies de serveis d’aigua, electricitat i enllumenat, així com una xarxa d’hidrants.També es renovarà l’enllumenat públic de la zona en obres amb tecnologia LED, un sistema que permet l’estalvi energètic.

Els treballs continuaran amb la renovació dels paviments de diverses tipologies per diferenciar l’espai. S’incorporaran zones enjardinades i l’espai es dotarà de mobiliari urbà, per tal que la zona portuària, un cop urbanitzada, quedi més integrada a la vila.

Paral·lelament, s’està treballant amb la mobilitat, els accessos i la connexió del turó del Fortí amb el Museu de Salvament Marítim (com es pot veure a la simulació). L’actuació ha d’ordenar els recorreguts del turó com a espais d’interès arqueològic, històric i paisatgístic per integrar millor aquest museu amb l’entorn. A més, s’està fent la millora dels accessos entre el turó i el port amb espais terrassats i escales per als visitants. Per altra banda els Pilons del moll antic també es posen en valor com a elements històrics del port, i quedaran incorporats en un espai dins dels passeig.

Pla especial

El projecte en execució dona compliment al que estableix el Pla especial vigent del port de Sant Feliu de Guíxols, així com a la modificació puntual de la zona del moll del Fortí. L’actuació engloba en un projecte la urbanització de l’espai públic i la connexió de les plataformes existents a les zones alta i baixa del turó del Fortí mitjançant espais terrassats i escales.

 

El més llegit

I després