RELACIÓ D’ACTIVITATS AL VOLTANT DE LA DIADA DE SANT JORDI
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha difós la relació d’activitats que es portaran a terme al voltant de la diada de Sant Jordi, especialment les destinades als infants, artistes locals, etc.
Les podeu consultar directament en qualsevol moment prement un dels botons del menú del nostre web www.rsf.cat que porta el nom de Sant Jordi o bé directament a través del següent enllaç: https://www.rsf.cat/agenda-dactivitats-de-sant-jordi
Recordem que la nostra emissora estarà present a la Rambla Vidal el dilluns, 23 d’abril d’11 a 14 h. realitzant una programació especial amb entrevistes a autors, llibreters paradistes d’altres productes, polítics, etc.

 

LA VENTAFOCS, EL MUSICAL PELS MÉS MENUTS AMB RITME DELS 50
Aquest dissabte 21 d’abril a les 18h. al Teatre-Auditori Narcís Masferrer, La Xarxa presenta “La Ventafocs”, el musical amb música dels anys 50, a càrrec de la companyia La Roda Produccions.
“Són les 12 de la nit: la Ventafocs perd la sabata que la Fada Madrina li ha proporcionat per anar al Ball de Màscares de l’últim curs. Netejar, rentar i cuinar són les tasques imposades per l’autoritària madrastra que la menysprea. En Sam, jugador de l’equip de beisbol de l’institut, coneix una noia misteriosa de la qual queda bojament enamorat. S’adonen que hi ha un objectiu que els uneix: aconseguir la beca d’estudis musicals de la Universitat de Julliard. En Sam mourà cel i terra per retrobar-se amb la noia, aconseguir la beca i viatjar junts per fer realitat els seus somnis“.

 

 

NOTA DE CIU SOBRE LA CATALOGACIÓ DEL MOLL MEDIEVAL
El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha fet arribar una nota als mitjans on es mostra crític per l’error en la catalogació del moll medieval, en l’àmbit del Fortí, detectat per l’Associació Amics del Museu a partir de les obres que la Direcció General de Ports està realitzant i on s’està construint una escala d’accés des d’El Salvament fins el Nàutic Vell, tot felicitant a l’Associació i demanant a l’equip de govern que esmeni la fitxa. I ho fa mitjançant un escrit que porta l’enunciat “El nostre patrimoni en perill”, que podeu consultar en la seva totalitat en el següent ARXIU

 

ACTE INSTITUCIONAL D’HISSADA DE LA BANDERA REPUBLICANA SOTA LA PLUJA
Malgrat la forta pluja, el passat divendres es va celebrar l’acte institucional d’hissada de la bandera republicana a la plaça de Miquel Murlà de Sant Feliu de Guíxols, amb una trentena d’assistents.
L’acte va tenir una durada més curta del previst per la pluja, i va consistir en hissar la bandera i dipositar un ram de flors als peus de l’escultura d’Ana Gutiérrez, que homenatja les víctimes de la Guerra Civil i la Repressió. Aquest és homenatge als valors de llibertat, igualtat i fraternitat.
L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, el primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz i altres regidors de la corporació han estat presents en aquesta celebració.

 

ASSEMBLEA GENERAL DE L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE TUEDA
El divendres de la setmana entrant, 27 d’abril a les 18:00 h. l’Associació de Veïns de Tueda convoca Junta General de Socis al Centre Cívic Tueda del carrer Gravina amb el següent ordre del dia:
1-Lectura i aprovació, si correspon, de l’Acta de l’Assemblea anterior. 2-Informació de Presidència. 3-Presentació i tancament de comptes, si correspon, del balanç 2017. 4-Presentació del pressupost previst pel 2018. 5-Precs i preguntes.
La junta espera l’assistència dels socis per tal que puguin manifestar els dubtes i propostes interessants del barri.

 

AQUEST DIVENDRES: “LA LIBRERIA”, PEL·LÍCULA DEL MES DEL CICLE GAUDÍ
”La libreria” d’Isabel Coixet, basada en la novel·la “The Bookshop” de Penelope Fitzgerald, és la pel·lícula que es projecta aquest divendres dia 20 d’abril a les 21:00 h. al Casino Guixolenc de Sant Feliu de Guíxols.
”A finals dels anys 50 Florence Green decideix fer realitat un dels seus grans somnis: marxar de Londres i obrir una petita llibreria en un poble de la costa britànica.
Però contra el que s’imaginava, aquesta decisió desencadenarà tot tipus de reaccions entre els habitants de la localitat”.
Vídeo promocional: https://youtu.be/ZyG9AI5MFmQ

 

CATALUNYA CONTRA EL CÀNCER TINDRÀ PARADA PER SANT JORDI
La delegació a Sant Feliu de Guíxols de l’Associació Catalunya Contra el Càncer ha informat a la nostra emissora que els propers dies 22 i 23 d’abril, a la fira de Sant Jordi que se celebrarà a la Rambla Vidal, disposaran d’una parada, com en anteriors edicions amb amb roses artesanes, elaborades per una voluntària de l’Associació.
També s’obsequiarà amb una rosa a canvi d’un donatiu que anirà destinat a l’Associació que col·labora permanentment amb els malalts de càncer i les seves famílies a través de diverses iniciatives, a més de participar en campanyes organitzades per l’entitat de forma voluntària.

 

ES VA CELEBRAR UNA NOVA EDICIÓ DE LA TRAILWALKER
El passat cap de setmana Sant Feliu de Guíxols va tornar a ser el fial de trajecte de la Trailwalker que consta de 100 quilòmetres per l’antiga via del tren amb sortida des d’Olot.
El primer equip va arribar havent invertit un temps de 9h. i 20min i va ser l’equip ClubsDiR, però l’esdeveniment, dissortadament, fou notícia per la mort d’un participant de 55 anysque va morir el diumenge a la matinada després de patir una aturada cardio respiratòria a l’alçada d’Amer i després del seu trasllat a l’Hospital Josep Trueta, situació que va generar una nota de l’organització que lamentava profundament la mort d’un dels participants.

 

ACTIVITATS A SANT FELIU DE LA “PRIMAVERA REPUBLICANA”
Aquest dissabte i diumenge, 21 i 22 d’abril, sota l’enunciat de Primavera Republicana  i Construïm la República des de Sant Feliu de Guíxols , s’han organitzat xerrades, debats, dinar, presentació de llibre, actuacions, vermut, etc.
El dissabte, 21 d’abril se celebraran als Jardins Juli Garreta i el diumenge, 22 d’abril a la Placeta Sant Joan.
Podeu consultar el programa detallat en el següent ARXIU

 

PROPERS CONCERTS ORGANITZATS PER L’ATZAVARA
Diumenge 22 d’abril, 21:00 h. : IVAN CAMPO (Manchester, UK, pop) @ El Trinquet (c/St Pere 26) Gratuït/donació voluntària.
-Divendres 4 de maig, 21:00 h. : COWTOWN (UK, synth-punk DIY) & BIG OK (Bcn, free-grunge) 6 € @ TZVR Club. ctra Palamós 266.
-Divendres 11 de maig, 21:00 h. : MAX GARCIA CONOVER (Portland, USA, modern folk) & GREAT NORTH (Nova Zelanda, alt-folk) 7 € @ TZVR Club. ctra Palamós 266
-Diumenge 13 de maig, 21:00 h. : ANNI ROSSI (NYC, lo-fi/r&b/soul) @ El Trinquet (c/St Pere 26) Gratuït/donació voluntària.

 

ALUMNES DEL SANT ELM AMB L’ONCOLLIGA PER SANT JORDI
Els alumnes del Grau Superior de Comerç en Gestió i Vendes de l’INS Sant Feliu de Guíxols posaran a la venda aquest Sant Jordi més de 250 llibres de segona mà que han recollit amb l’objectiu de recaptar fons per a la Fundació Oncolliga Girona, entitat d’ajuda al malalt de càncer.   S’hi vendran també manualitats que han elaborat ells, com clauers amb forma de drac, punts de llibre i xuxes amb forma de rosa.
Els llibres no es posaran a la venda amb un preu fix, sinó que s’oferirà a les persones interessades la possibilitat de deixar un donatiu voluntari a la guardiola solidària que hi haurà a la parada. Els alumnes tenen previst preparar packs que inclouran un llibre, una xuxe amb forma de rosa i un punt de llibre.

 

GABRIEL RUFIAN ASSISTIRÀ A LA PRESENTACIÓ D’UN LLIBRE A SANT FELIU
Aquest dissabte, 21 d’abril a les 18.30h al Centre Cívic Vilartagues, el diputat d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, presentarà el llibre “Gabriel Rufián, La voz de la calle”. L’acte, organitzat per la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols, comptarà amb la participació del propi Gabriel Rufián i de l’autor del llibre Igor Meltxor. A través de diferents entrevistes fetes pel responsable de www.elperiodistacanalla.net  al diputat republicà, s’analitzen les claus per entendre la política catalana, el referèndum l’1 d’octubre i el procés de construcció de la República catalana.

 

BONA PATICIPACIÓ DEL TALLER D’ELABORACIÓ DE PERFUMS
El Cicle de Tallers Medicinals 2018 ha ofert la possibilitat a una vintena de participants d’elaborar perfum natural al Centre Cívic de Vilartagues. Un perfum és una barreja de fragàncies, un excipient i un fixador, que s’empra per a impregnar d’una olor agradable diferents objectes o el cos humà. En aquest taller s’ha après a extreure la fragància de les flors de manera casolana, conèixer els materials per fixar les fragàncies i finalment obtenir un perfum natural personalitzat per a cada participant. Així mateix, l’activitat ha permès experimentar com les fragàncies influeixen en les emocions, de la mà de Judith Ramírez Burgada, de l’Associació Etnobotànica Rusticana.

 

AQUEST DIUMENGE, TROBADA DE TRACTORS ANTICS A SANT FELIU
Aqquest diumenge, 22 d’abril, els Amics dels Tractors i Màquines Antigues de Girona, es desplaçaran a Sant Feliu de Guíxols per portar a terme una edició més de la Trobada de Tractors Antics.
Entre les 9 i les 11 h. es podrà visitar l’exposició de tractors en els Jardins Juli Garreta i a les 12:00 h. s’iniciarà el recorregut urbà per la part baixa de la ciutat.
En la passada edició es varen comptabilitzar una seixantena de vehicles que recorren les comarques fent parades i realitzant recorreguts urbans formant una pintoresca caravana mentre fan el desplaçament i la tornada per les carreteres principals.

 

SE CELEBRA LA TROBADA DE MÚSICS D’INSTRUMENTS TRADICIONALS
Dissabte es va celebrar al pavelló de La Corxera la trobada de 250 músics vinguts de 20 Escoles de Música de diferents poblacions catalanes, en modalitat d’instruments tradicionals i de cobla. Es varen fer nombrosos assajos, amb un gran concert multitudinari a les 16.30h del dissabte. L’Escola de Música fou amfitriona i coordinadora d’aquest esdeveniment. L’activitat té el propòsit de donar a conèixer els sons de diversos instruments de música tradicional catalana, com el sac de gemecs, el flabiol, la dolçaina, les gralles o la tenora i per permetre mostrar a alumnes de diferents procedències la diversitat i la quantitat d’instrumentistes de música tradicional que hi ha a Catalunya.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte 21 d’abril
E.F. Sant Feliu
Camp de Futbol de Vilartagues
09,30 h. Infantil B – FE Palamós
11,00 h. Benjamí B  – Aro
12,30 h. Aleví A  – Fornells
12,30 h. Benjamí E   –  Palafrugell
16,00 h. Cadet B – Bisbalenc
18,00 h. Futbol empreses  Bar Moreda – Veterans Pontenc

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
12,30 h. Preinfantil masculí Vermell – Vilobí
16,00 h. Junior  Femení – Olot
18,00 h. Senior Masculí B – Palafrugell

Diumenge 15  d’abril
Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
09,30 h. Benjamí C – Aro
09,30 h. Benjamí D – Calonge
11,00 h. Prebenjamí  B – Calonge
11,30 h. Prebenjamí  C  – Calonge
12,30 h. Infantil A – EF Gironès
17,00 h. Vilartagues CF– Lloret

Pavelló “Carles Nadal”
10,00 h. Korfball Platja d’Aro B – Korfball Barcelona B
11,30 h. Korfball Platja d’Aro A – Korfball Barcelona A 

ALTRES

LLiga Catalana de Natació amb aletes
Piscina municipal de La Corxera
Hora : de 9,00 h. a 13,00 h.