El protocols que s’han de seguir a tot el país degut a l’estat d’alarma provocat pel Covid-19 fan que els cementiris hagin de restar tancats fins a nova ordre. La regidora responsable d’aquesta àrea a l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Mari Fé Larragay, recorda que aquests “no són llocs autoritzats a restar oberts”.

La regidora explica que en cas de mort, sempre que aquesta no sigui provocada pel coronoavirus, “es podrà vetllar al difunt durant una hora i mitja, amb un màxim de 10 familiars, i es podrà entrar de cinc en cinc”. En l’actual situació no estan permeses les cerimònies “en cap cas”, comenta Larragay.

Es podran realitzar enterraments amb un màxim de 10 persones, guardant les distàncies de seguretat establertes. Aquests s’han de fer en menys de 24 hores, segons s’ha encarregat a les empreses funeràries.

La regidora ha volgut enviar “molta força a totes les persones en aquests moments tan complicats que estem vivint, en especial a aquells que han patit pèrdues familiars aquests dies i no s’han pogut acomiadar d’ells degut a les circumstàncies”.