I després

‘Stop ciberbullying’, la nova campanya de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

El consistori guixolenc impulsa una iniciativa per combatre l'assetjament a les xarxes socials i a Internet, al seu global. Amb el confinament, molts joves passen una gran quantitat de temps davant de les pantalles, i això pot comportar un increment del risc de 'ciberbullying'.

Compartiu aquesta història

Sense classes i amb l’obligació d’estar-se a casa pel confinament, és freqüent que el jovent inverteixi gran part del seu temps -més de l’habitual- a les xarxes socials i amb el mòbil. I això pot comportar un increment del risc de ciberbullying, un tipus d’assetjament molt perillós que es basa a publicar a Internet contingut negatiu, vexatori, cruel o fals sobre algú altre per provocar-li humiliació, intimidació o vergonya. Els últims dies, de fet, se n’ha pogut detectar un augment de casos.

És per això que l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha iniciat la campanya ‘Stop Ciberbullying’, una iniciativa per conscienciar els més joves de l’assetjament digital. La proposta pretén fer veure als joves l’existència d’aquest problema i les conseqüències que pot arrossegar. Amb un petit vídeo en què hi ha participat el jovent ganxó, així com diverses dinamitzadores juvenils, l’objectiu és prevenir de futurs casos d’aquest tipus de bullying i fer una crida a l’ús responsable de les xarxes. A la gravació, que ja circula per les xarxes socials del consistori i que podeu veure a continuació, també hi apareixen el regidor de Joventut, David Oliveras, i el tècnic de l’àrea, Quim Díaz.

Molts dels testimonis del vídeo recorden que és tan assetjador qui ho fa com qui en riu les gràcies o qui en fa la vista grossa. Aturar el ciberbullying és cosa de totes i tots.

El més llegit

I després