L’estat de confinament derivat de la situació d’emergència sanitària pel COVID-19 provoca un impacte clar en les dones en situació de violències masclistes i els seus fills i filles, especialment aquelles que pateixen situacions de risc. La convivència permanent i la mobilitat reduïda pot afavorir les situacions de conflicte i violència per les dona hagin de conviure amb el seu maltractador. Per això, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, amb el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones, com d’altres municipis, s’ha adherit a la campanya ‘Establiment Segur Contra la Violència Masclista’ impulsada per l’Institut Català de les Dones i Mossos d’Esquadra.

A més de demanar a familiars, veïnatge i amistats de dones en relacions tòxiques i violentes que estiguin més atents a la situació al llarg del confinament, aquesta campanya té com a objectiu que les dones també trobin el suport i la complicitat de la ciutadania quan acudeixin a un comerç.

El suport es concreta en que els comerços posin en un lloc visible el cartell ‘Establiment Segur Contra la Violència Masclista’ i, sigui un espai segur on la dona pugui anar a demanar ajuda de manera confidencial si ho necessita. Hi ha dones que es troben confinades amb el seu agressor i no poden ni trucar, ni escriure, ni posar-se en contacte amb els serveis i d’aquesta manera. D’aquesta manera la dona sap que pot anar al comerç i demanar que truquin per ella al telèfon d’atenció contra la violència masclista, el 900 900 120.

Recordem que el telèfon 900 900 112 és el telèfon d’atenció 24 hores, gratuït i confidencial gestionat per l’Institut Català de les Dones i que garanteix l’atenció en qualsevol moment i hora del dia, també per emergències. També s’ha habilitat el mail:  900900120@gencat.cat

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols col·labora en aquesta campanya. Ells seràn qui s’encarregaran d’imprimir els cartells i portar-los a cada un dels establiments de la ciutat perquè els pengin. A part, des de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, també faran arribar els cartells via email.

‘Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112.’

#NoEstàsSola #JoActuo