I després

UUHQUEXUNGU! INNOVEN EL CARNESTOLTES

Compartiu aquesta història

La colla Uuhquexungu! ha introduït canvis en la forma clàssica de transportar el Carnestoltes al Carnaval de Sant Feliu, fent treballar la imaginació i amb la pretensió que no fos un més a l’estil de sempre. És per això que la nit de dijous gras i aquest divendres al migdia, han desplegat la seva imaginació i els mitjans necessaris per marcar un abans i un després.
Festi Vader (Festi-Carles Benguerel), personatge central de l’espectacle comentava a la nostra emissora que la majoria de la jove colla eren fans de la Guerra de les Galaxies i basant-se en els personatges que emanen d’aquesta ficció, els venia molt de gust fer una representació vistosa, diferent al temps que reivindicativa amb les qüestions socials que a dia d’avui sensibilitzen a la societat.
La posada en escena fou espectacular on la imatge, la música, el so, la llum i la gran afluència de públic varen embolcallar un acte que va crear moments fins i tot d’emoció.
La colla no va deixar d’omplir alguns buits que considerava que la festa deixava amb els canvis logístics i de programació com fou “la decisió del consistori de enretirar del programa la clàssica moció de censura”. L’alternativa que varen trobar fou la d’aprofitar les dates carnavalesques per titllar-ho de “cop d’estat”, situació que els venia rodona amb l’afegit que la històrica data coincidia amb la antiga passada del “Pàcarus” pels bars, i es varen disfressar de guàrdia civils donant resposta a l’avís del ministre de l’interior pels qui es disfressessin de benemèrits.
Altres accions foren que, arrel de la desaparició de la rua infantil dels dijous per decisió dels centres escolars, foren ells qui s’acostaren a les escoles. L’altra iniciativa “que no contraprogramació” és la desfilada de la seva carrossa pel nucli de Sant Pol, el dissabte a les 12 amb la invitació a les carrosses que s’hi vulguin afegir per fer la passada abans d’incorporar-se al comboi ganxxó de carrosses i comparses que a la tarda van a desfilar a Platja d’Aro.

FALDILLA PREGÓ

CIVIL

El més llegit

I després