Si enguany Sant Feliu de Guíxols és ciutat de referència en l’àmbit cultural -més de l’habitual- no és només per ser la Capital de la Sardana. També té l’honor d’haver esdevingut, aquest 2020, Vila Gegantera Gironina, un títol que mai abans havia tingut la població baixempordanesa.

Segons ha explicat a les seves xarxes socials la Colla Gegantera Ganxona, l’entitat tenia preparada, per aquestes dates (ara de confinament), una cercavila on els protagonistes fossin capgrossos i gegantons particulars. En altres paraules, una diada amb personatges creats i manufacturats per escoles, col·lectius i associacions de la ciutat.

Davant de la impossibilitat de celebrar aquesta cercavila, el col·lectiu geganter proposa una alternativa molt original que es pot fer des de casa. L’han batejat com a Una Proposta Gegant i es tracta de fabricar un gegantó o un capgròs amb tots els materials de què es disposi, deixant anar la lliure creativitat de cadascú. Caixes de cartró, pilotes, globus, cabdells de llana… tot material és benvingut. Un cop acabat, podeu fer-ne arribar fotografies a la colla gegantera perquè les difonguin per xarxes.

Quan arribi el moment, diu l’entitat cultural, se celebrarà la Cercavila de la Quarantena amb totes aquestes creacions. Una diada que servirà, també, per commemorar i festejar la superació de la crisi del coronavirus.