I després

Una part de l’estesa elèctrica de SFG continua afectada per la nevada

Compartiu aquesta història

Veïns de Sant Feliu de Guíxols denuncien que, més de sis mesos després, la companyia Endesa encara no ha arreglat del tot la instal·lació elèctrica feta malbé després de la nevada del 8 de març. Es queixen, en concret, de l’estesa elèctrica del carrer Guifré, on els quatre cables destensats pel pes de la neu caurien sobre la carretera, si no fos per un fil de telefonia que els manté en suspensió.
A finals de juny, la companyia Endesa va donar per acabada la reparació de la xarxa elèctrica gironina malmesa per la nevada del 8 de març amb un balanç final de 1.600 torres de mitja tensió substituïdes, 200 quilòmetres de cable renovat i un cost total de 60 milions d’euros.
Amb les incidències més grans ja resoltes, però, encara queden petites qüestions com aquesta.
El problema, en aquest cas de Sant Feliu, és que en el pal del qual neixen els fils d’electricitat, l’Ajuntament hi va clavar fa temps un dels fanals de l’enllumenat del carrer.
Amb el pes del llum instal·lat per l’administració municipal i l’afegit de la quantitat de neu que va caure durant el mes de març passat, un dels vents que aguantava el pal de connexió va cedir, deixant-lo inclinat a punt de caure, fins al punt d’arribar a esquerdar la paret on recolza, i amb els cables elèctrics penjant.
Els veïns del barri s’han adreçat en diverses ocasions a l’Oficina d’Antenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Sant Feliu, però malgrat que part de la culpa podria correspondre al consistori per haver instal·lat el llum, l’ens local els va comunicar que no hi pot fer res perquè ho ha de solucionar la companyia encarregada de la distribució del servei.
Posteriorment, els propietaris afectats van repetir les queixes, aquesta vegada dirigint-se directament a Endesa.
L’empresa energètica va prendre nota de la incidència que notificaven, però va prohibir als propietaris dels domicilis afectats que, encara que el mal estat dels cables els suposés algun perjudici, manipulessin la instal·lació per intentar arreglar-ho.
Davant els petits incidents que han sorgit des del març -apagades puntuals, sobretot durant l’estiu, quan les segones residències s’han omplert-, els veïns han fet petites reparacions, de manera provisional, a l’espera que algú arrangi la instal·lació definitivament.
Sis mesos després de la nevada, un tècnic s’ha acostat a la zona i ha fotografiat l’estesa elèctrica del carrer.
De moment, però, els cables continuen penjant. (DDG).

El més llegit

I després