I després

UNA EMPRESA DE SANT FELIU CREA UN NOU CONCEPTE DE JOGUINES

Compartiu aquesta història

DLand és una nova idea per a reutilitzar i transformar recipients com ampolles i altres envasos, després de la seva consumició, i convertir-los en joguines.

Segons els seus responsables, Dani Riera i Tairou Nimaga, dissenyadors i especialistes en producció textil –i creador i promotor respectivament del projecte–, la idea sorgeix del desig de crear unes joguines low-cost que tots els infants puguin tenir.

Consisteixen en una funda estampada que converteix els recipients en una joguina diferent. Aquestes es complementen amb altres articles que han dissenyat, com ara ciutats, coets o lletres.
Pel que fa al teixit amb el qual es fabriquen, s’obté de la recuperació del que es coneix com PET –politereftalat d’etilè–, material que s’extreu de les ampolles recuperades del mar i que es converteix en un fil que es teixeix. Aquest teixit passa per un procés de producció i manufacturació que està realitzat en la seva major part per persones en risc d’exclusió social i en tallers de proximitat.

Des de Dland pretenen oferir eines per frenar el creixement descontrolat de residus, donar treball a persones en risc d’exclusió social i fer donacions a les famílies necessitades. També incentivar la creativitat, imaginació i altres aptituds necessàries durant el creixement de nenes i nens, mitjançant joguines didàctiques.
També volen animar a governs, empreses, comerços, entre altres, per obtenir la seva col.laboració.

 

 

El més llegit

I després