I després

Un policia local perd l’arma en un servei

Compartiu aquesta història

Un policia local de Sant Feliu va perdre la seva pistola reglamentaria, accidentalment, mentre perseguia un dels dos homes que estaven robant material de la deixalleria municipal.
Els fets es varen produir el dissabte passat a la nit quan una patrulla va sorprendre als dos homes que varen sortir corrents del lloc. Tot i que es va procedir a la detenció d’un dels dos individus, l’altre va aconseguir fugir i en la persecució un dels policies locals va perdre l’arma.
El regidor de seguretat, Francisco Cárdenas, va dir a la sortida del Ple que plovia i que, en adonar-se’n es va comunicar als Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu amb els quals varen iniciar la cerca de la pistola, fins i tot amb un detector de metalls, que no va donar els seus fruits.
El succés es va conèixer en el transcurs del Ple municipal d’aquest dijous quan, en l’apartat de precs i preguntes, el regidor de Tots per Sant Feliu, Josep Saballs, va preguntar si era certa aquest rumor que corria a nivell de “conversa de taverna”.
Posteriorment l’alcalde, Joan Alfons Albó, declarava a la nostra emissora que era una qüestió que, òbviament es portava amb molta discreció però que quan havia arribat a oïdes del regidor i en àmbits molt públics, es temia que algú del col·lectiu ho havia filtrat.
Li preguntàvem que, arribats al punt que es fes públic, quina és la preocupació que tenen i va contestar que almenys ja saben que en l’àmbit que es va pentinar no hi és, que també cabia la possibilitat que encara no s’hagués trobat per terceres persones i es recuperi. Deia que no es pot amagar el neguit que pugui acabar a mans d’algun delinqüent tot i que confien que s’acabi trobant o que algú la pugui entregar.
També va afegir que s’ha obert un expedient per tal de comprovar si l’arma era transportada, per part de l’agent, en les condicions reglamentàries a la cartutxera així com altres mesures de seguretat que formen part del protocol.
També, des de Tots per Sant Feliu, es va comentar que tenien constància que Francisco Cárdenas escoltava les converses que en el torn de nit creuen els agents que estan de servei i que, si aquestes escoltes, eren legals. Albó va contestar que, com el seu nom indica, els funcionaris policials, són agents de l’autoritat i que qui té l’autoritat són precisament els polítics delegats per aquestes qüestions i que, per tant, està legitimat per seguir les evolucions del servei que comanda.

El més llegit

I després