I després

Dos succesos en el nostre entorn

Compartiu aquesta història

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van detenir el 23 de maig a Santa Cristina d’Aro, un veí de Llagostera, de 27 anys i de nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte continuat de defraudació de fluid elèctric. El detingut va passar el 27 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
El 22 de maig els mossos van tenir coneixement que en una casa de la població de Santa Cristina d’Aro hi podria haver una plantació de marihuana.
Quan la unitat d’investigació es va fer càrrec de les indagacions, va comprovar que la casa estava llogada, tot i que no s’hi habitava.
Per aclarir les sospites, es va muntar un dispositiu de vigilància des del perímetre de la finca. Els agents van observar que totes les finestres de la planta baixa estaven tapades amb plàstics foscos. També es van adonar que la instal•lació elèctrica de l’edifici estava connectada de manera il•lícita a la xarxa de subministrament.
Des de l’exterior els agents van constatar una intensa olor provinent de la casa i similar a la fortor que desprenen les plantes de marihuana.
Atès que tot apuntava que dins l’edifici hi havia una plantació de marihuana, els mossos van detenir la persona que freqüentava la finca. L’home portava a sobre uns 1.200 euros i tres telèfons mòbils.
Seguidament es va efectuar una entrada i perquisició a l’interior de la casa. Durant l’escorcoll es va localitzar una plantació de marihuana al soterrani on hi havia plantes d’entre 15 i 120 cm.
Les habitacions no tenien llum natural. Tenien instal•lat un complex sistema d’il•luminació, ventilació i reg.
Durant l’actuació policial es van comissar 1.122 plantes amb un pes total de 122 quilograms. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en uns 99.000 euros.
En data 28 de maig els mossos van imputar un altre home pels mateixos fets.
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
El detingut va passar el 27 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

D’altra banda, també a Llagostera es va produir un assalt violent en ple nucli antic . Tres homes que anaven amb el rostre descobert van trucar ahir a les cinc de la tarda a la porta d’una veïna que viu sola en una casa situada al número 11 del carrer de Sant Pere segons informa el diari El Punt Avui. La víctima, de nom Candelària, té 77 anys i és coneguda popularment com a la Sevillana. Quan va obrir, els lladres li van dir com a excusa que estaven interessats a veure un domicili que té per llogar al carrer Santa Anna, molt a prop d’on ella resideix. A més, com que a aquella hora estava plovent bastant, els delinqüents li van suggerir que deixessin de parlar al peu de la porta i que els deixés passar a dins per continuar informant-se dels tractes. Una vegada a l’interior, la van abordar quan es disposava a agafar les claus de l’altre immoble per ensenyar-los-hi. Li van col•locar una bossa de roba al cap i, a més, li van enrotllar pel damunt cinta adhesiva per subjectar-la. La propietària va arrencar a xisclar molt fort i, per obligar-la a callar, els desconeguts li van propinar cops a l’esquena. Ella, però, no va deixar de cridar i alguns veïns del costat es van estranyar dels sorolls.
Quan els individus van fugir corrent, la dona, que encara duia la bossa que li havien posat per tapar-li els ulls, va començar a palpar per la casa fins que va poder arribar a la porta principal i va sortir al carrer. Una anciana que resideix al davant estava en aquell moment a la terrassa que té a dalt, estenent la roba. En sentir els crits va mirar cap a baix, on va veure com entre tres o quatre veïns li intentaven treure la bossa. Quan ho van aconseguir, expliquen que la víctima estava força atordida, desorientada i s’expressava amb dificultat. També va patir un atac d’angoixa; li feia mal el pit i va estar una estona esbufegant, ja que quan tenia la caputxa al cap li va costar una mica respirar.
Els veïns van trucar ràpidament als Mossos d’Esquadra. Els agents van dur a terme la inspecció ocular a l’immoble i, entre d’altres, van mirar d’extreure empremtes de la porta a la qual els desconeguts havien trucat. També van fer entrar la dona al domicili, on la van atendre i calmar. Després, un cotxe patrulla la va traslladar al dispensari. D’altra banda, ahir a les nou del vespre, una filla de la víctima i un seu nét van acudir a l’habitatge, d’on encara desconeixien si els delinqüents s’havien emportat alguna pertinença o havien marxat amb les mans buides.
Temps enrere, uns lladres van irrompre a les tres de la matinada a casa de la víctima, on van trencar el pany. La dona, que estava al llit, va sentir soroll, va començar a cridar per la finestra i els delinqüents van escapar sense que tinguessin temps d’agafar res. I, en una altra ocasió, un home que anava molt ben vestit i tenia bona aparença va simular que li venia a revisar el comptador de la llum i li va sostreure dos collarets d’or, a la planta de dalt.

El més llegit

I després