I després

Rafael Subirachs necessita suport per Nabí

Compartiu aquesta història

El compositor Rafael Subirachs, establert durant llargues temporades a Sant Feliu de Guíxols, demana la col·laboració ciutadana per tal de recaptar 33.000 euros a través de la plataforma catalana de mecenatge, Verkami, per poder representar la seva òpera Nabí que escenifica l’adaptació de l’obra poètica de Josep Carner inspirada en la història del profeta Jonàs.
Subirachs declarava a la nostra emissora que el fet que la Generalitat no disposi de recursos per al suport a la cultura obliga als qui tenen projectes culturals a buscar altres vies per poder afrontar-los i que confia en la sensibilitat dels catalans per tal d’impulsar, des de la societat civil, les iniciatives que valoren i dimensionen a figures com Josep Carner que és un dels personatges més rellevants de la cultura catalana de tots els temps.
És per això que l’excomponent dels “Setze Jutges” ha engegat, fins el 31 de juny, aquesta campanya per tal d’escenificar la part del segon acte dedicat al mar en el que hi ha d’intervenir el cor dels mariners i les veus dels protagonistes, el baríton que representa Nabí i el tenor que fa el paper de Jonàs.
Per realitzar les donacions, que poden oscil·lar entre un mínim de 10 euros i un màxim de 3.000, cal fer-les a la pàgina web http://www.verkami.com/ abans del 31 de juny.
Subirachs és un amant de la poesia que ha musicat en diversos discos. Convertir-la en òpera és el seu nou repte. Al costat de Maria del Mar Bonet va crear ‘Cants d’Abelone’ sobre poemes de Joan Bibiloni. També va traslladar a la música l’obra del poeta Carles Riba en ‘Cants de la partença, l’absència i el retorn’, i es va submergir en els versos de Jacint Verdaguer a ‘Cançó de la terra’.

Foto: Ara

El més llegit

I després