I després

UN MÓN IDEAL A L’ESPAI CARMEN THYSSEN

Compartiu aquesta història

L’Espai Carmen Thyssen, al monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols, rebrà en pocs dies les obres de la col.lecció de la baronessa que conformaran l’exposició del 2017 que es presenta amb l’enunciat “Un món ideal de Van Gogh a Gauguin i Vasarely”, que convidarà a fer un recorregut a través l’experiència estètica en la percepció del paisatge des del naturalisme fins a les avantguardes. Quan la pintura pren el repte de convertir el món en imatge, la percepció de l’entorn ja no tornarà a ser igual.

Aquesta exposició, que es podrà contemplar des del 16 de juliol fins el 15 d’octubre de 2017, parteix de la selecció d’obres de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza. La seva cronologia s’inscriu des de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX i està plantejada en tres àmbits: el primer pren com a eix el naturalisme, tenint en compte els vincles amb aspectes del romanticisme i del realisme; el segon s’esplaia sobre la mirada analítica de l’impressionisme capaç de perpetuar l’instant així com la mirada d’exploració dèrmica en la poètica de la proximitats; i finalment, el tercer apartat es desenvolupa en l’anàlisi de la mirada introspectiva vers la transfiguració de les avantguardes.

A partir d’obres de Van Gogh, Gauguin, Vasarely i els seus contemporanis, s’analitza l’apertura vers un art que la seva intenció no és representar el món, sinó demostrar totes les seves possibilitats i saber que la finitud depèn de la pròpia voluntat.

La mostra la integren una cinquantena de peces procedents del Museo Thyssen-Bornemisza de Madrid i del Museo Carmen Thyssen de Málaga.

El més llegit

I després