I després

GdC PRESENTA UNA MOCIÓ SOBRE RESIDU ZERO

Compartiu aquesta història

El grup municipal de Guíxols des del carrer ha enviat una nota als mitjans a través de la qual informa sobre una moció, que presentarà al ple el proper dijous, per l’adhesió del municipi a l’Estratègia Catalana Residu Zero. El seu contingut és el següent:

“No és aquesta la primera vegada que GdC es mostra preocupat pel gran volum de residus que genera el municipi (1,82 kg/habitant/dia). És per aquest motiu que portarà al Ple una proposta, articulada a partir de l’Estratègia Catalana Residu Zero, i que s’entén ha de permetre avançar cap a la seva progressiva reducció. L’estratègia planteja accions concretes per canviar l’hàbit de consum en determinats productes o reduir el consum d’aquells que no facin residus que siguin reciclables, reutilitzables o fàcilment assimilats pel medi ambient. L’objectiu final és aconseguir que, l’any 2020, la producció de residus sigui inferior a 1,20 kg/habitant/dia (objectiu europeu).

Actualment Sant Feliu de Guíxols, segons dades oficials de l’Agència de Residus de Catalunya de l’any 2015, té un índex de generació de residus per càpita de 1,82 kg/habitant/dia, superior a la mitjana catalana (1’44) i molt lluny de l’objectiu europeu (acceptat també pel govern català) d’1,20 kg/habitant/dia per a l’any 2020. A més les previsions, amb el nou contracte d’escombraries encara per conèixer, no són ara mateix gaire encoratjadores en aquest sentit. És evident que actualment Sant Feliu de Guíxols té un problema important amb la generació de residus, entre altres coses, perquè és excessiva i això comporta any rere any un augment important de costos econòmics, però també ambientals”.

El més llegit

I després