I després

ÚLTIM MES D’UNA PARADA DEL MERCAT PER JUBILACIÓ

Compartiu aquesta història

Per Josep Andújar

Aquest és el darrer mes d’activitat d’una de les tradicionals parades de fruita del mercat de Sant Feliu de Guíxols, regentada per Rafael Santiago Segura que als seus 65 anys es jubilarà aquest mes de novembre.

Santiago va heretar la parada que ja regentava la seva mare, Mercedes Segura, on ell hi va començar ja fa 52 anys, quan només en tenia 12, oferint productes frescos durant el darrer mig segle.

L’any 1977 s’hi va incorporar la Maria Luisa Sanchíz, actual exdona de Rafael, que ha compartit la feina en els darrers 41 anys, de forma ininterrompuda, comptant en ocasions puntuals amb l’ajut d’altres membres de la família.

Destaquen que aquest tipus de feina requereix moltes hores de dedicació i sacrifici ja que cal anar a adquirir la fruita a les centrals de venda. En un bon tram d’aquest període anaven a Mercabarna i posteriorment a Mercagirona.
A continuació, tant si fa fred com si fa calor, cal realitzar la venda, tenint en compte que no tot el que es compra s’arriba a vendre ja que són productes que es fan malbé en pocs dies.

Altres parades de l’àmbit comercial del mercat, com les de Donaire i Cañadas, han continuat l’activitat amb les noves generacions familiars, però en Rafael i la Maria Luisa ja han anunciat que aquest no serà el seu cas i que els interessaria poder-la traspassar a alguna persona que hi estigués interessada per tal què aquesta zona comercial pugui continuar amb aquesta oferta en un espai que identifica a la ciutat amb el seu tradicional i històric mercat diari de fruites i verdures.

 

El més llegit

I després