La cúpula d’Unió Democràtica de Catalunya està perseguint fins a les últimes conseqüències al guixolenc Xavi Roca al que ja va fer pressió per tal que dimitís com a president d’Unió de Joves de Girona. Uns dies més tard es va donar de baixa del partit, ja que li havien filtrat que el volien fer fora i, ara, després que Joan Alfons Albó declarés que el portaria igualment, com a independent o com a membre de CDC a la seva llista, la cúpula d’UDC ha fet tota la pressió possible als seus socis per tal d’esborrar-lo del mapa (del seu mapa) polític.  Per tant, no anirà a la llista de CiU.

Sabem que fins i tot polítics molt importants de CDC, com David Madí (cap de  la campanya que va portar a Artur Mas a la presidència), han intentat intercedir però Unió no perdona l’ideari sobiranista de Roca ni els polsos que ha plantejat al partit, el qual l’està empenyent cap a files independentistes tot i que fa uns dies declarava a Ràdio Sant Feliu que no pensava militar, de moment, en cap altra formació però si que donava la sensació que no esperava que els seus excompanys de viatge el perseguissin fins aquests extrems.

En aquesta confiança, actualment, Roca estava fent feines de cap de premsa per a la candidatura de Joan Alfons Albó (CiU) i treballant en el llibret que es presenta aquest divendres, essent la persona d’enllaç directe amb els mitjans de comunicació, entre els quals és molt apreciat, a més de ser un dels responsables del diari digital Tribuna Ganxona.

Ell mateix va frenar a ERC que, en el darrer Ple presentava una moció (que s’havia deixat sobre la taula en l’anterior atès que el representant d’UDC, Víctor Pascual, estava hospitalitzat) en la qual es defensava a Roca, per la seva vàlua, al temps que es recriminava a UDC la persecució a la que sotmet als seus militants sobiranistes.

Xavi Roca no ha amagat en cap moment la seva tendència i ha estat present amb joves d’altres formacions independentistes en manifestacions reivindicatives embolcallat en la senyera estelada.

Tot seguit podreu escoltar el tall de veu en el qual Joan Alfons Albó parlava, fa just un mes, de Xavi Roca, assegurant que aniria a la seva llista en qualitat del que fos i ens consta, per les informacions de què disposem, que s’ha fet pressió des d’aquí i per importants pesos pesats convergents, per deixar-lo anar a la llista però no hi ha hagut manera.

Xavi Roca ha declarat a Ràdio Sant Feliu que acabarà de donar suport a la campanya de CiU a Sant Feliu. Ens consta que ha tingut ofertes d’altres llistes però ha declinat qualsevol possibilitat pel compromís personal que ha assolit amb Joan Alfons Albó amb qui fa mesos que treballen plegats.

Veu: Joan Alfons Albó [audio:http://www.rsf.fm/audio/joan_alfons_roca.mp3]