I després

Laura Aiguaviva es dóna de baixa de CDC i passa a ser regidora no adscrita

Compartiu aquesta història

Laura Aiguaviva, actual regidora de cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu per CiU, ha enviat aquest matí de dimecres un burofax al president de la secció local de CDC, Amat Sàbat, en el qual li comunicava que es donava de baixa de Convergència Democràtica de Catalunya després de gairebé 16 anys de militància i de 12 com a regidora.

Declara que ho fa com un acte de coherència i ètica política davant dels seus excompanys del consistori, de l’electorat i de la ciutadania, renunciant als càrrecs que té delegats i assegurant que continuarà donant suport a l’actual govern de coalició (TSF –CiU).

Aquesta decisió ve provocada pel fet que formarà part de la candidatura de Tots per Sant Feliu (TSF) atès que es mostra favorable i il·lusionada amb el projecte de Carles Motas amb qui ha treballat en el darrer any en la micro-legislatura esdevinguda després de la moció de censura.

El mes de desembre Joan Alfons Albó li va demanar que formés part de la seva llista però la regidora va declinar la invitació, presumiblement, ressentida per situacions viscudes amb anterioritat en el si del partit a nivell local tot i que en les seves declaracions a RSF no ha entrat en cap mena de crítica als, fins avui, companys de viatge. El que si ha volgut subratllar és que vol continuar treballant per a la Ciutat en un projecte polític i personal en el que si trobi còmoda.

El difícil encaix d’Aiguaviva (i també de Miquel Lobato) en l’actual estructura convergent es remunta a la seva marxa de l’executiu local de la formació en el curt termini en què Jordi Cambronero fou el president (rellevant a Joaquim Clarà), on va donar suport al projecte de renovació a fons del partit del nou president, que fou ràpidament neutralitzat pels històrics coincidint amb la proposta de Joan Alfons Albó de tornar a ser el candidat.

Cambronero va marxar sense fer soroll i l’executiva passava a ser presidida per Amat Sàbat reconduint el projecte cap a la vessant continuista.

Episodis com aquests estan creant, sens dubte, recels i un ambient enrarit en el sí del govern que poden derivar amb aquell símil ciclista de donar-se relleus i suport per pujar al Tourmalet (moció de censura) i en el camí d’arribada a la meta (les eleccions) qui tingui més fons que s’emporti l’etapa.

D’altra banda, en referència a certs moviments i presentacions, la exregidora del PP, Paula González, que preparava el seu retorn a la política a través de la candidatura de TSF (així en va deixar entreveure a la presentació del candidat, Carles Motas, a la Sala Abat Panyellas del Monestir), finalment no formarà part de la llista per discrepàncies en el darrer moment.

I pel què fa a Miquel Lobato (successor a l’alcaldia de Joan Alfons Albó), actual cap del Grup Municipal de CiU, definitivament no s’enrolarà a cap de les candidatures abandonant, al menys de moment, l’activitat política tot i que alguns rumors apuntaven que també podria anar a TSF, la qual cosa queda descartada..

El més llegit

I després