I després

TSF involucra Pere Albó amb la planta Nàutic

Compartiu aquesta història

Segons que informa el Diari de Girona, el grup municipal de Tots per Sant Feliu, a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, ha reclamat la recusació del vicealcalde, Pere Albó (PSC), en el cas de la planta intermèdia de l’edifici del Club Nàutic, declarada il·legalitzable pels serveis tècnics municipals el 2010 (tot i que ara avalen el procés de legalització de cessió de superfície). Així, TSF reclama que el socialista s’abstingui en qualsevol decisió d’aquest cas, com també van fer amb l’alcalde, Joan Alfons Albó (CiU). En aquest sentit, el batlle ha admès que podria ser part interessada (fou president del club després d’acabar les obres i en va intentar la legalització) i es mantindrà al marge de la presa de decisions, segons van informar als grups de l’oposició en una comissió. El vicealcalde, però, considera que la petició de TSF està fora de lloc, que ell no té cap interès particular en aquest edifici i que haurien de ser els de Tots per Sant Feliu els recusats per l’enemistat del portaveu Carles Motas amb l’Albó convergent.

El grup de Tots per Sant Feliu ha entrat un escrit a l’Ajuntament reclamant la recusació de Pere Albó. El document, redactat pel lletrat del despatx Roca Junyent, Josep López de Lerma, que representa el partit de l’oposició, recull els fets que, malgrat que la situació irregular de l’edifici era coneguda per l’Ajuntament i Pere Albó (en la seva condició d’alcalde durant part de l’anterior mandat), el socialista va negociar un conveni d’ús amb el Club. Davant d’aquesta posició, l’escrit de recusació apunta que el que hauria d’haver fet l’aleshores alcalde és obrir un expedient de protecció de la legalitat urbanística (que sí va obrir el govern encapçalat per Motas) d’acord amb la llei d’Urbanisme vigent el juny del 2008.

No obstant això, l’Ajuntament va proposar un conveni d’ús de l’edifici en favor de l’administració local, que finalment va rebutjar el club. En aquest sentit, TSF entén que Pere Albó “va mirar cap a un altre costat quan era alcalde”. Segons el partit, Albó hi té un interès personal perquè va voler “tapar la infracció urbanística comesa i va iniciar un procediment que comportava frau de llei i desviació de poder”.
El socialista, però, no comparteix la idea de Tots per Sant Feliu. Així, Albó ha defensat que “qualsevol insinuació d’interès privat cau pel seu propi pes, perquè és un edifici públic”, ja que si bé és una concessió, es troba en espai de Ports de la Generalitat.

El socialista ha insistit que no és una obra “il·legalitzable, per la qual cosa està pendent de regularitzar-se quan es desenvolupi el Pla Especial del Port” i que TSF “ara intenta embolicar una cosa que no té res a veure amb irregularitats, ja que manipulen i posen boira”, assegurant que el partit de l’oposició reclama amb l’expedient de disciplina urbanística que s’enderroqui l’edifici.

Pere Albó atribueix l’actuació de TSF amb l’entrada, de nou, de Joan Alfons Albó (sospitada des d’inicis del 2010) en la política municipal i recorda que el regidor de Disciplina Urbanística del seu govern era Quim Valls, de TSF, partit que estava al corrent de les negociacions, segons el vicealcalde.

El més llegit

I després