I després

Concurs pioner per adjudicar l’enllumenat de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols serà el primer dels consistoris catalans a contractar el servei d’enllumenat de la via pública amb un procediment de diàleg competitiu. Es tracta d’un mecanisme d’adjudicació destinat a grans contractes i serveis tècnicament complexos. De fet, la supervisió del procés dependrà d’una empresa de consultoria energètica, que els subvencionarà l’Institut Català d’Energia (Icaen), degons informa el diari El Punt Avui..

L’organisme, adscrit a la Generalitat, promou el procediment a través de sis experiències pilot per estalviar un 15% del consum energètic. L’enginyeria i els candidats a l’adjudicació estudiaran la realitat del municipi i, sobre aquesta base, faran les aportacions per dissenyar el plec de bases de l’adjudicació, enriquit amb millores durant el procés de diàleg competitiu. Entre les solucions d’estalvi hi ha el telecontrol, la reducció de flux dels llums de matinada i el seguiment del seu consum i estat de funcionament. L’alcalde, Joan Alfons Albó, ho resumeix amb la fórmula “menys costos, millor servei i reacció més ràpida en cas d’avaries”.

El model que s’aplicarà a Sant Feliu girarà al voltant d’una empresa de serveis energètics (ESE), responsable tant de comprar l’electricitat com d’assumir la inversió de les millores en eficiència energètica i mantenir el servei en funcionament.

L’ESE recuperarà les inversions realitzades amb els estalvis econòmics aconseguits derivats de la reducció dels consums energètics de les instal·lacions. D’aquesta manera, els tècnics de l’Ajuntament destaquen que el gros de la inversió es farà a l’inici del contracte, “perquè interessa començar a amortitzar la despesa com més aviat millor”.

Objectiu: 1 de gener

La junta de govern ha prorrogat cinc mesos la concessió actual perquè l’enginyeria i la resta d’empreses disposin de prou temps per dissenyar el nou model. La durada del nou contracte serà superior als deu anys i el consistori vol que el procés d’adjudicació estigui tancat perquè la nova ESE ja pugui treballar l’1 de gener del 2013.

 

El més llegit

I després